Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple Music HiFi komt morgen: streamen zonder kwaliteitsverlies’

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Apple Music Beats 1


Lees verder na de advertentie

Naar verluidt gaat Apple morgen via een persbericht een grote verandering voor Apple Music aankondigen. Er is sprake van een nieuw (duurder) abonnement ‘Apple Music HiFi’ waarmee je zonder kwaliteitsverlies kunt streamen. Dit moet je weten.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Apple Music HiFi

De geruchten over een versie van Apple Music waarbij je helemaal zonder kwaliteitsverlies (dus zonder compressie) naar muziek mag luisteren, zijn bijna even oud als de muziekstreamingdienst zelf. Maar nu heeft Apple zelf via het Ontdekken-tab van Apple Music een grote verandering aangekondigd, daarnaast zijn er een hoop nieuwe geruchten en aanwijzingen opgedoken, die op een snelle komst van ‘Apple Music HiFi’ duiden. Zo is de Android-app van Apple Music al uitgerust met technieken voor ‘high-res’ streaming en staan in de broncode van Apple Music web verwijzingen naar een hogere geluidskwaliteit. Mogelijk wil Apple morgen al via een persbericht het nieuws over Apple Music bekendmaken.

Zonder kwaliteitsverlies


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Muziekstreamingdiensten maken over het algemeen allemaal gebruik van compressie. Dat zorgt enerzijds voor snellere downloads en anderzijds voor een minder heftige aanslag op je databundel. Maar een nadeel is wel dat die compressie voor wat kwaliteitsverlies in de muziek zorgt. Er wordt geluidsinformatie van liedjes weggegooid, wat – ondanks dat deze onhoorbaar zou moeten zijn – wel voor een mindere geluidskwaliteit zorgt. Er zijn een aantal streamingdiensten die wel zogeheten ‘lossless’ abonnementen aanbieden, met Tidal als de meest bekende. Ook Spotify wil naar verluidt zo’n service aanbieden. Maar eerst Apple Music dus.

Vanaf morgen

Zoals gezegd staat de lancering van Apple Music HiFi al voor morgen gepland. Mogelijk gebruikt Apple dat persmomentje ook nog voor een ander product. Over de AirPods 3, een nieuwe versie van Apple’s draadloze oordopjes, horen we ook al een tijdje dat een release nabij is. Echt betrouwbare geruchten over een lancering morgen hebben we echter nog niet vernomen, maar we geven de hoop nog niet op.