Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Eindelijk: Apple Music Classical is er voor de iPad

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Music classical op de iPad

Apple Music Classical is er nu ook voor de iPad. De app voor klassieke muziek was er voorheen uitsluitend voor de iPhone, en dat kwam Apple op veel commentaar te staan. Maar nu is er een update!

Lees verder na de advertentie

Apple Music Classical: iPad ontbrak eerst

Apple Music Classical verscheen afgelopen maart – maar daar ging al wel het een en ander aan vooraf. Al in 2021 kocht Apple de app Primephonic, gespecialiseerd in klassieke muziek. Vanaf dat moment wisten we dat de app eraan zat te komen. Daarna duurde het nog zo’n anderhalf jaar voordat de app gelanceerd werd. Groot was dan ook de verbazing toen bleek dat er geen iPad-app was ontwikkeld in al die tijd.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Natuurlijk, je kon de iPhone-versie app wel downloaden op je iPad, maar mooi was dat niet. De app verscheen dan op het midden van het scherm, omgeven door zwarte balken. Maar versie 1.1 van Apple Music Classical maakt hieraan een eind, zo is te lezen in de App Store: ‘Maak kennis met Apple Music Classical, specifiek ontworpen voor iPad. Plus verbeteringen op het gebied van stabiliteit en prestaties.’ Voor andere Apple-apparaten, waaronder de Mac, wachten we nog steeds op een toegewijde app.

kooptip

Wat is Apple Music Classical?

Apple Music Classical is speciaal ontworpen voor klassieke muziek. Je vindt in deze app stukken die in principe ook al in Apple Music staan, maar Classical heeft een zoekfunctie die specifiek is afgestemd op het genre. Bovendien vormt de app voor beginners een leuke introductie op klassieke muziek, dankzij speciale playlists en biografieën van bekende componisten.

Heb je een abonnement op Apple Music? Dan kun je daarmee ook naar Classical luisteren. Een abonnement kost € 10,99 per maand, maar de eerste maand luister je gratis.