Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo heb je volgende week als eerste Apple’s nieuwste app

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Music Classical downloaden


Lees verder na de advertentie

Aankomende week verschijnt er eindelijk een langverwachte Apple-app: Apple Music Classical. Liefhebbers van klassieke muziek hebben er lang op gewacht – jij ook? Dan wil je die dag vast zo snel mogelijk Apple Music Classical downloaden. Om de app als een van de eersten te proberen, kun je nu al een trucje uitvoeren.

Apple Music Classical

Precies twee weken geleden werd Apple Music Classical aangekondigd, een app speciaal voor luisteraars van klassieke muziek. Hier wordt al sinds 2021 over gespeculeerd, maar het wachten lijkt de moeite waard te zijn geweest. Zo heeft de app volgens Apple een catalogus van maar liefst 5 miljoen nummers, evenals duizenden exclusieve albums. Die kun je beluisteren in 192 kHz/24 bit Hi-Res Lossless audio en in veel gevallen zelfs spatial audio.

Vooral bepaalde functies blinken uit. Zeker de zoekfunctie: hiermee kun je snel specifieke uitvoeringen van muziekstukken vinden op basis van componist, werk, dirigent of catalogusnummer. Plus Classical heeft duizenden redactionele opmerkingen zoals biografieën over componisten en belangrijke werken, zodat je ook wat leert over de achtergronden van je favoriete stukken.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De app wordt aankomende dinsdag – op 28 maart – gelanceerd, vooralsnog alleen op de iPhone. Het downloaden van Apple Music Classical kost dan niet. Maar dat geldt alleen voor de app zelf: zoals de naam al suggereert is Classical onlosmakelijk verbonden met muziekdienst Apple Music. Daar heb je dus wel een abonnement op nodig om de nieuwe app te gebruiken.

Apple Music Classical downloaden

Apple Music Classical downloaden

Hoewel de app volgende week pas wordt gelanceerd, kun je hem nu dus alvast pre-orderen. Op 28 maart zal je iPhone hem dan vanzelf installeren, en belandt hij direct op je thuisscherm en in je Appbibliotheek. En het beste: aan deze pre-order zijn geen extra kosten verbonden.

Om Apple Music Classical nu al te downloaden, doorloop je de volgende stappen:

  • Open de volgende link naar de App Store: Apple Music Classical.
  • Tik op ‘Download’.
  • Druk tweemaal op de zijknop van je iPhone om te bevestigen dat je de app wilt pre-orderen.
  • Wellicht vraagt je iPhone of je een melding wilt ontvangen zodra de app beschikbaar is. Maak je keuze.

Lukt het pre-orderen niet? Waarschijnlijk voldoe je niet aan alle voorwaarden voor de app. Zo heeft je iPhone minstens iOS 15.4 of nieuwer nodig, evenals een stabiele internetverbinding. En dus ook een actief Apple Music-account, al maakt het niet uit wat voor abonnement je hebt afgesloten: individueel, student, familie of Apple One.

Meer over Apple Music

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over Apple Music (Classical)? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!