Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple onthult MacBook Air 2022 met nieuwe M2-chip

Auteur: Ward Edema
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Het is eindelijk zover: Apple heeft tijdens de WWDC de MacBook Air 2022 aangekondigd, met een volledig nieuw ontwerp – én een nieuwe chip! Dit moet je weten.

MacBook Air 2022 release

De MacBook Air 2022 is de grootste verandering voor de Air sinds de introductie van het model in 2008. Hij heeft een volledig nieuw ontwerp: de wigvorm is weg, en in plaats daarvan is de MacBook Air nu volledig vlak. Aan de zijkanten vind je naast de gebruikelijke usb-c-poorten en koptelefoonpoort nu ook een magnetische MagSafe-oplaadpoort.

Dan nog wat nummertjes: de MacBook Air 2022 is 11.3 millimeter dun en weegt slechts 1,24 kg. Daarnaast heeft hij een 13.6-inch liquid-retina display met extra ruimte voor de menubalk, en heeft hij 20% minder volume dan de vorige Air. Qua batterijduur heeft hij 18 uur aan videoplayback: daar is niets veranderd. Hij is verder in 30 minuten al 50% opgeladen dankzij Fast Charge.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De kleuren zijn ondanks eerdere geruchten nagenoeg gelijk gebleven: zilver, spacegrijs en goud zijn weer van de partij. Maar … er is dit jaar ook een nieuwe blauwe variant! Alle uitvoeringen hebben weer zwarte toetsen en een zwarte schermrand, waardoor ze toch niet lijken op de 24-inch iMac van vorig jaar. En over het Magic Keyboard gesproken: hij beschikt ook over Touch ID en een Force Touch trackpad.

Snellere M2-chip

Apple M2-chip

There’s something in the Air. En het heet M2. De nieuwe processor van Apple is een stuk sneller dan z’n voorganger – zo’n 18% – en is met name op grafisch vlak flink verbeterd.

Waar je bij de M1 nog de keuze had uit 7 of 8 grafische cores, heb je bij de M2 de keuze uit 8 of 10. Dit betekent simpelweg dat de nieuwe chip een kwart meer grafische kracht heeft, en dit ga je met name merken bij 3D-toepassingen en games.

Nieuwe webcam

MacBook Air 2022 webcam

Naast het nieuwe design en de nieuwe chip heeft de nieuwe MacBook Air ook een volledig vernieuwde webcam. Deze heeft nu een resolutie van 1080p, en ziet er met name in het donker nu een stuk beter uit. Ideaal voor die ingeburgerde Zoom-sessies!

Nog niet tevreden over de webcam? Met de aankomende update, macOS Ventura, is het ook mogelijk om je iPhone als webcam te gebruiken.

MacBook Pro 13-inch

MacBook Pro 13 inch

Ook de 13-inch MacBook Pro krijgt de upgrade naar de M2-chip. Verder verandert er echter niets aan dit model: wil je dus een groter scherm, MagSafe, een nieuw design of een betere webcam, dan moet je voor de MacBook Air gaan.

MacBook Air 2022 kopen

De MacBook Air 2022 is vanaf volgende maand te bestellen via de website van Apple. Hij is beschikbaar in blauw, zilvergrijs, midnight en starlight. De startprijs is € 1519, en daarvoor krijg je 8 GB centraal geheugen en 256 GB opslag. Het oude model met M1-chip blijft te koop voor € 1219 bij Apple en winkels als Coolblue en Amac.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!