Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Dit is de naam van de nieuwe Apple-koptelefoon’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple koptelefoon


Lees verder na de advertentie

Apple gaat zijn AirPods-assortiment uitbreiden. Naast de gewone AirPods en de AirPods Pro, verschijnt er straks een over-ear koptelefoon. Geruchten waren er al eerder, maar nu hebben we ook een naam voor de noise cancelling-koptelefoon: AirPods Studio.

AirPods Studio

De naam van de nieuwe AirPods is onthuld door Jon Prosser, die dit voorjaar al vaker de komst van nieuwe Apple-producten correct voorspelde. Volgens hem heten de AirPods Studio intern B515 en gaan ze $ 349 kosten – in Nederland en België mag je een euroteken lezen op de plaats van het dollarteken.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Daarmee behoren de AirPods Studio tot het hogere segment en zijn ze net zo duur als de Beats Studio3. Beats is een merk van Apple het is opvallend dat het label ‘Studio’ in beide namen terugkeert. Dat duidt er volgens Prosser op dat Apple Beats langzaam uitfaseert. Daarvan zijn wij nog niet zo zeker: Beats is een sterk merk met een heel eigen doelgroep en een vooralsnog veel uitgebreider assortiment.

Twee versies

Apple zou werken aan twee varianten van de AirPods Studio, zo bleek al uit eerdere geruchten. Om te beginnen is er een luxe variant met lederlook oorkussens. Maar je kunt straks ook kiezen voor een sportievere versie waarvoor ademende stoffen met perforaties gebruikt worden. Bovendien zou je de look zelf kunnen aanpassen, want het schijnt dat de over-ear koptelefoon een modulair design krijgt. De onderdelen zijn magnetisch met elkaar verbonden en als je wilt kun je ze omwisselen, net zoals met de bandjes van de Apple Watch.

Release nieuwe AirPods

Naast de AirPods Studio, zou Apple ook nog werken aan de AirPods X. Dit zijn draadloze oortjes die onderling verbonden zijn door middel van een kabeltje dat je achter in je nek legt. Zo vallen ze niet op de grond tijdens het sporten. Deze oortjes verschijnen pas later in het jaar, aldus Prosser.

De AirPods Studio zien we mogelijk al tijdens de WWDC 2020, Apple’s jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars. Die start op maandag 22 juni en vindt dit jaar voor het eerst compleet online plaats. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Apple? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!