Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple’s koptelefoon krijgt verwisselbare onderdelen’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple koptelefoon


Lees verder na de advertentie

Dat Apple van plan is om de AirPods-productlijn uit te breiden met een over-ear koptelefoon, lijkt een ding dat zeker is. In een testversie van iOS 14 zijn zelfs al pictogrammen opgedoken van de nieuwe koptelefoon en nu kunnen we wat meer details inkleuren.

Over-ear koptelefoon in twee varianten

Apple zou volgens Bloomberg inmiddels al een heel eind gevorderd zijn met het ontwikkelen van de koptelefoon, die garant moet staan voor een hoge geluidskwaliteit. De koptelefoon krijgt een retro uitstraling, heeft ovale oorschelpen en komt beschikbaar in twee varianten. Er is een luxe variant met lederlook oorkussens, maar Apple werkt ook aan een sportievere uitvoering. Voor deze laatste wordt lichter en ademend materiaal met perforaties gebruikt.

Het bijzondere is dat de koptelefoon een modulair design krijgt. De onderdelen zijn magnetisch met elkaar verbonden en kun je naar eigen inzicht omwisselen. Zo bepaal je zelf de uitstraling. Net zoals je bij de Apple Watch voor iedere gelegenheid een ander bandje kunt kiezen. Qua functionaliteit zou de koptelefoon op de AirPods Pro lijken. Dat betekent onder meer: koppelen zonder gedoe, ruisonderdrukking en Siri oproepen met het spraakcommando ‘Hé Siri’.

Nóg meer AirPods-nieuws

Naast de over-ear koptelefoon heeft Apple nog meer plannen met de AirPods. Volgens geruchten verschijnen er misschien al in mei nieuwe ‘gewone’ AirPods. Ook zou Apple werken aan een sportieve AirPods-variant: het zou gaan om draadloze oortjes die onderling verbonden zijn door middel van een kabeltje dat je achter in je nek legt. Dit voorkomt dat ze op de grond vallen tijdens bijvoorbeeld het hardlopen. Naar de releasedatum hiervan blijft het gissen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Bron: Bloomberg en Curved