Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Apple Kaarten krijgt binnenkort advertenties’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Kaarten reclames


Lees verder na de advertentie

Waarschijnlijk krijgt de navigatie-app Apple Kaarten reclames. Dat zegt Apple-kenner Mark Gurman in zijn wekelijkse nieuwsbrief. In 2023 zou je voor het eerst gesponsorde content tegen gaan komen in Apple Maps. Hoe opdringerig worden deze advertenties?

Vorige week bracht Gurman al naar buiten dat Apple meer reclames gaat tonen in zijn eigen apps, en nu wordt hij een stukje concreter: ‘Ik denk dat het technische werk voor zoekadvertenties in Apple Kaarten al in gang is gezet; ergens volgend jaar wordt het dan geïmplementeerd.’

Apple Kaarten reclames

De advertenties in Apple Kaarten verschijnen waarschijnlijk in de vorm van gesponsorde zoekresultaten. Bedrijven betalen dan om een prominente plek bovenaan in de zoekresultaten te krijgen. Zoek je bijvoorbeeld naar ‘pizza’ dan kan een Italiaans restaurant betalen om dan hoog in de resultatenlijst te belanden.

Apple doet iets soortgelijks overigens ook al in de App Store. Ontwikkelaars kunnen hun apps dan promoten bij mensen die relevante zoekwoorden gebruiken. In de App Store zijn deze gesponsorde zoekresultaten duidelijk herkenbaar aan het blauwe kleurtje en het reclamelabeltje dat er bij staat. We verwachten dat in Apple Kaarten de gesponsorde resultaten ook op deze manier herkenbaar zullen zijn.

Er volgt meer


kooptip

De reclames zullen in de toekomst overigens ook opduiken in nóg meer Apple-apps. Gurman noemde eerder ook Podcasts en Boeken, zodat uitgevers hierin hun content kunnen promoten. Apple’s streamingdienst Apple TV+ zou mogelijk een goedkopere variant krijgen waarbij je zo nu en dan reclames ziet.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors