Terug naar Apple Kaarten laat nu ook flitspalen zien
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Kaarten laat nu ook flitspalen zien

Door Koen van Ekeren30 maart 2021 10:122 min. leestijd0

Geen navigatie-app is zo clean en overzichtelijk als Apple Kaarten. Toch laten veel iPhone-gebruikers Google Maps de weg wijzen, want de navigatie-app biedt wat meer functies dan de app van Apple. Dat verschil is nu kleiner, want voor het eerst laat Apple Kaarten flitspalen zien.

Apple kaarten flitspalen

Apple Kaarten flitspalen

In sommige delen van Nederland en België hebben gebruikers van Apple Kaarten tijdens het navigeren een geel pictogram met camera gespot. Dit pictogram geeft aan dat er op deze plek een flitspaal actief is.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

De flitspalen zijn nog niet bij iedereen te zien, dus het lijkt erop dat Apple de toevoeging gefaseerd uitrolt. Naast de Kaarten-app van iOS zijn de flitspalen ook te zien in CarPlay. Apple Kaarten toont vooralsnog alleen de vaste flitspalen, die controleren op de snelheid en het stoppen bij een rood stoplicht. Mobiele flitsers zijn er nog niet te vinden.

Apple Kaarten laat je dus zien waar je beter op de rem kunt staan, maar het is daarvoor wel nodig om naar de kaart te kijken. Je krijgt dus geen actieve waarschuwing wanneer je een flitspaal nadert, zoals het populaire Flitsmeister bijvoorbeeld doet.

iOS 14

Al bij de lancering van iOS 14 introduceerde Apple de flitserwaarschuwingen, maar tot nu toe waren ze alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada en Ierland. Nu lijkt Apple de flitserfunctie in meer landen te willen introduceren, waaronder dus Nederland en België.

Apple werkt overigens ook aan een functie voor het melden van flitspalen en ongelukken. Deze optie werd gespot in een testversie van iOS 14.5. Met de functie kunnen gebruikers van Apple Kaarten melding maken van snelheidscontroles langs de weg, wat nu ook mogelijk is bij Waze en Google Maps. Dit suggereert dat Apple Kaarten in de toekomst ook waarschuwt voor mobiele flitsers.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar