Terug naar Apple Kaarten krijgt functie voor melden flitsers en ongelukken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Kaarten krijgt functie voor melden flitsers en ongelukken

Door Koen van Ekeren10 februari 2021 11:282 min. leestijd0

Navigatie-apps als Waze en Google Maps houden je perfect op de hoogte van ongelukken, snelheidscontroles en andere bijzonderheden. Apple Kaarten doet dat straks ook, want in iOS 14.5 voegt Apple de mogelijkheid toe om te waarschuwen voor flitsers en incidenten.

Apple Kaarten melden ongelukken

Apple Kaarten: flitsers en ongelukken melden

Dit blijkt uit de iOS 14.5 bèta. Navigeer je naar een adres, dan laat Siri weten dat je onderweg melding kunt maken van ongevallen of gevaren. Dit doe je uiteindelijk door het onderste venster (waarin je de tijd van de aankomst ziet) naar boven te vegen en op ‘Rapporteer’ te tikken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Er zijn drie opties: ongeluk, gevaar en snelheidscontrole. Met een tik op de knop wordt je melding direct doorgegeven. Het is ook mogelijk om het melden handsfree te doen, door iets als ‘Hé Siri, er is een ongeluk’ te roepen.

Als genoeg mensen dezelfde melding maken, dan zal een icoon op de kaart hiervoor waarschuwen. Dat gebeurt nu overigens ook bij gevaren, maar de funtionaliteit is nog vrij beperkt.

Ook in Nederland?

De meldingsoptie is nog alleen ontdekt bij een kleine groep bètatesters in de Verenigde Staten. Of we er bij iOS 14.5 in Nederland en België mee overweg kunnen, is dan ook zeer de vraag.

Zeker omdat het doorgaans lang duurt voordat nieuwe functies van Apple Kaarten hier toegankelijk zijn. In de Verenigde Staten waarschuwt de Kaarten-app je bijvoorbeeld al voor flitsers. Ook zijn de kaarten gedetailleerder, bestaat er een soort Google Streetview en is het mogelijk om fietsroutes te plannen. Het zijn functies waar we nog steeds op wachten.

In de volgende tussentijdse update kun je wel zeven andere vernieuwingen verwachten. Je leest ze in een artikel over de iOS 14.5 functies.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar