Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze verbeteringen in Apple Kaarten komen heel snel ook naar Europa!

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties
Apple Kaarten details


Lees verder na de advertentie

Gebruik je Apple Kaarten om te navigeren? Dan zul je ergens in de komende maanden merken dat de plattegronden véél gedetailleerder worden. Apple heeft in de Verenigde Staten de kaarten helemaal opnieuw opgebouwd, en de komende tijd is Europa aan de beurt.

Kaarten opnieuw opgebouwd

Apple maakte gisteren bekend dat de app Kaarten compleet opnieuw ontworpen is. Toen vorig jaar iOS 13 gelanceerd werd, is al aangekondigd dat dit zou gaan gebeuren en na een beetje vertraging is het nu zover. De nieuwe kaarten laten veel meer details zien van onder meer wegen, gebouwen, parken, luchthavens en winkelcentra. Adressen worden veel preciezer weergegeven en navigeren is eenvoudiger. Het verschil tussen voor en na is enorm, zoals je ziet in de onderstaande afbeelding. Zoek de 239 verschillen ?

Apple Kaarten verbeterd

Apple Kaarten Europa

Apple’s cartografen hebben miljoenen kilometers gereden om Apple Maps te vernieuwen. Nu Apple Amerika opnieuw in kaart heeft gebracht, is de rest van de wereld aan de beurt. Te beginnen met Europa! De supergedetailleerde kaarten worden de komende maanden uitgerold. Mogelijk krijgen we hier net zoals enkele Amerikaanse metropolen ook de nieuwe functie ‘Kijk rond’ – Apple’s alternatief voor Google Street View. Die functie kun je nu overigens al uitproberen door bijvoorbeeld New York op te zoeken en dan via de voorvertoningen onderin op ‘Kijk rond’ te tikken.


kooptip

iOS 13 heeft het nodige verbeterd aan Apple’s navigatie-app. Heel handig is de optie om via Apple Kaarten je aankomsttijd te delen met anderen. De systeembrede nieuwe donkere modus maakt de app veel beter afleesbaar. Ook nieuw is dat je collecties kunt aanleggen van je favoriete plekken, en die kunt delen met anderen.

Bron: Apple Newsroom