Terug naar ‘Tester van Apple headset is onder de indruk (en dat was eerst wel anders)’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Tester van Apple headset is onder de indruk (en dat was eerst wel anders)’

Door Laura Grootaarts21 april 2023 17:102 min. leestijd0

Voor het eerst in jaren gaat Apple een compleet nieuw product presenteren: een mixed reality-headset. Tot nu toe wordt deze Apple Reality met argusogen bekeken, al was het maar vanwege het prijskaartje van naar schatting zo’n drieduizend dollar. Maar nu klinkt er voor het eerst een positief geluid.

Apple headset

Apple headset ervaringen: gaat de goede kant op

Apple-leaker Evan Blass – die al vaker naar buiten is gekomen met betrouwbare informatie – claimt iemand te kennen die de headset al uitgebreid heeft mogen testen. Volgens Blass is de tester in enkele maanden tijd 180 graden gedraaid: eerst vond hij de Apple Reality op zijn zachtst gezegd ondermaats, maar inmiddels is hij ‘blown away’ door nieuwe ervaringen met het nieuwe product.

‘De sprong die ze sinds eind vorig jaar hebben gemaakt is gigantisch’, vertelde de tester aan Blass. ‘Ik was eerst zo sceptisch, en nu blazen ze me omver. Hier, neem mijn geld maar!’ Blass deelt deze informatie op zijn (afgeschermde) Twitter-account.

Oude apps in een nieuw jasje

Apple lijkt dus een flinke verbeterslag te hebben gemaakt. Maar waarom de tester nu plots wél onder de indruk is van de nieuwe Apple headset, blijft in het midden. Mogelijk heeft het te maken met informatie die eerder deze week naar buiten kwam, over de eerste Apple Reality-apps die je straks mag verwachten.

Apple heeft vertrouwde iPhone-apps helemaal aangepast op de headset. Zo kun je in FaceTime communiceren met Memoji-avatars, vind je in de app Gezondheid begeleide meditaties en kun je niet van echt te onderscheiden boeken lezen in virtual reality. Ook werkt Apple al samen met game-ontwikkelaars om hun titels geschikt te maken voor augmented of virtual reality.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Onthulling tijdens de WWDC?

Alle seinen lijken dan eindelijk op groen te staan: zoals het er nu naar uitziet, wordt de Apple Reality gepresenteerd tijdens de WWDC op maandag 5 juni. Dan horen we wat de headset allemaal kan en of de prijs inderdaad exorbitant hoog is. Tijdens de WWDC onthult Apple ook iOS 17, en daarmee voelt je iPhone straks weer als nieuw – zonder dat het je een cent kost.

Wil je op de hoogte blijven van Apple’s headset en het andere WWDC-nieuws, meld je dan aan voor de nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar