Terug naar Officieel: het iPhone 12-event vindt volgende week plaats
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Officieel: het iPhone 12-event vindt volgende week plaats

Door Laura Grootaarts6 oktober 2020 18:162 min. leestijd0

Het is officieel: het september-event van Apple komt eraan. Het event vindt dit jaar plaats op dinsdag 13 oktober om 19.00 uur Nederlandse tijd. Apple heeft zojuist de officiële uitnodiging verstuurd naar de media, met ‘Speed’ als thema. Het Apple oktober-event 2020 zal grotendeels in het teken staan van de nieuwe iPhone 12.

Apple event oktober 2020

Apple event oktober 2020: iPhone 12!

Het event draait voornamelijk om de iPhone 12. Doorgaans wordt de nieuwe iPhone gepresenteerd tijdens een event in september, maar dit jaar is er vertraging vanwege de coronacrisis. We verwachten dat ‘speed’ slaat op 5G. Er komen vier nieuwe iPhone 12-modellen, en waarschijnlijk hebben ze allemaal 5G-ondersteuning. We verwachten twee goedkopere instapmodellen en twee luxere uitvoeringen. Het kleinste model – de iPhone 12 mini – krijgt een 5,4-inch scherm, het grootste meet maar liefst 6,7 inch en wordt daarmee de grootste iPhone ooit. Naar verwachting krijgen alle iPhones een oled-scherm.

Zo snel al?

Gewoonlijk worden Apple-events zo’n twee weken van tevoren aangekondigd. Maar dit jaar zijn de events digitaal en dat betekent dat er voor de media minder voorbereidingstijd nodig is. Er hoeven geen massa’s journalisten af te reizen naar Californië, want er is geen live presentatie voor een groot publiek. In plaats daarvan krijgen we een vooraf opgenomen presentatie te zien, die nog wel het meest doet denken aan een videoclip. Net zoals bij de twee eerdere Apple-events van dit jaar.

Wat kondigt Apple nog meer aan?

Apple kennende blijft het niet bij iPhones alleen. Dit zijn andere producten die volgende week misschien gelanceerd worden:

  • AirPods Studio: in navolging van de populaire AirPods, komt Apple nu ook met een premium over-ear koptelefoon.
  • AirTag: bevestig deze gadget aan je kostbare spullen en je vindt ze altijd terug via de Zoek mijn-app.
  • HomePod mini: een kleinere en goedkopere versie van Apple’s slimme speaker.
  • Nieuwe Apple TV: Apple’s mediaspeler krijgt een flinke boost, zodat hij beter geschikt is om te gamen.
  • Een Mac: Apple kondigde dit jaar aan voortaan zelf chips te maken voor de Mac. De eerste Mac met zo’n Apple Silicon zou dit jaar nog verschijnen – misschien horen we volgende week meer.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Ben als eerste op de hoogte van exclusieve updates over de allernieuwste iPhone 13

Praat mee!

avatar