Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws

Dit kondigde Apple níét aan, maar zien we tijdens het november-event

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPods Studio


Lees verder na de advertentie

In september was er een Apple-event rondom de Apple Watch Series 6 en de iPad Air. In oktober organiseerde Apple weer een event, dit keer met de iPhone 12 in de hoofdrol. En nu wordt er weer druk gespeculeerd over een nieuw Apple-event in november.

Apple-lekker Jon Prosser weet het zeker: op dinsdag 17 november vindt het volgende Apple-event plaats. En inderdaad: er zijn nog steeds enkele Apple-producten die we in 2020 verwachten en die we tijdens het evenement van vorige week niet gezien hebben. Ze zijn te spectaculair om te lanceren met uitsluitend een persbericht. Misschien zien we ze tijdens een event in november!

AirPods Studio

De AirPods zijn een gigantisch succes en daarom breidt Apple het assortiment uit met een over-ear koptelefoon: AirPods Studio. Zowel de AirPods als de AirPods Pro verschenen in het najaar, dus november zou geen vreemde timing zijn.

De AirPods Studio zouden actieve ruisonderdrukking hebben en kosten rond de $ 350. Daarmee zijn ze vergelijkbaar met de duurste Beats-koptelefoons (een submerk van Apple). Er komen mogelijk twee varianten: een sporteditie gemaakt van ademend en lichtgewicht materiaal en een luxere editie van leer.De Studio zou magnetische onderdelen hebben die je kunt verwisselen, zoals met de Apple Watch-horlogebandjes. Zo kies je je eigen stijl. De koptelefoon zou oordetectie hebben, je kunt hem dus niet verkeerd om opzetten.


kooptip

Hoewel Apple inmiddels de Beats-koptelefoons een veel minder prominente plek op de website heeft toebedeeld, houden we toch nog een slag om de arm voor wat betreft de release van de AirPods Studio. Verschillende Apple-kenners menen dat er op het laatste moment een kink in de kabel is gekomen vanwege  productieproblemen. Dit is wat Jon Prosser erover zegt:

AirTags

AirTags concept

Al ruim een jaar geleden doken er in de code van iOS 13 verwijzingen op naar de AirTags – Apple’s variant van een bluetooth tracker. Je kunt deze trackers bevestigen aan je kostbare eigendommen: denk aan je sleutelbos, je portemonnee, je iets te avontuurlijke hond. Ben je ze dan kwijt, dan kun je ze traceren via de app Zoek mijn op de iPhone, iPad en Mac. Voor extra nauwkeurige locatiebepaling, hebben de AirTags de U1-chip die ook in de nieuwste iPhones zit. Het lijkt al met al erg op Tile, maar dan met een betere integratie in het Apple-ecosysteem.

Mac met Apple Silicon

Tijdens de WWDC begin deze zomer kondigde Apple aan zelf chips te gaan maken voor de Mac. Daarbij werd ook al beloofd dat er dit jaar nog een Mac zou verschijnen met deze Apple Silicon. We weten nog niet welke Mac de primeur krijgt. Als we de Apple-kenners mogen geloven, lijkt de eer te beurt te vallen aan een MacBook. Maar welke? Wordt het een MacBook Air of een MacBook Pro? Of gaat Apple de gewone MacBook weer nieuw leven inblazen?

macOS Big Sur

De grote update voor je Mac laat in 2020 lang op zich wachten. Doorgaans verschijnt de nieuwe versie van macOS al in september. Catalina was vorig jaar laat: 7 oktober. Big Sur schittert nog altijd door afwezigheid. Maar het is natuurlijk niet heel gek als Apple met macOS Big Sur wacht tot het speciale Mac-event, dit najaar. We gaan het zien, in november.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Apple? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.