Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Apple-event in mei wordt één van de kortste ooit’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Ander soort Apple-event

Het eerste Apple-event van 2024 is bijna hier, maar één ding is zeker: het wordt een erg korte keynote.

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, bijvoorbeeld over het event? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Kort Apple-event mei 2024

Apple heeft in 2024 nog maar weinig van zich laten horen, maar daar komt deze maand verandering in. Op dinsdag 7 mei vindt namelijk het allereerste Apple-event van het jaar plaats: ‘Let Loose’. Het is zoals gewoonlijk volledig te volgen via de livestream van Apple, die die dag om 16:00 uur Nederlandse tijd van start zal gaan.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Hoewel ‘eerste Apple-event van 2024’ veelbelovend klinkt, is dat niet te zien aan de duur van de keynote. Apple-kenner Mark Gurman schrijft namelijk dat de volledige presentatie slechts zo’n 35 minuten zal duren – behoorlijk kort voor een keynote. Uitzonderlijk is het echter niet: het ‘Spooky Fast’-event in oktober 2023 duurde ook slechts dertig minuten.

Aankondigingen

Hoewel 35 minuten kort klinkt, is dat genoeg om alle verwachte producten te onthullen. Want hoewel Apple mogelijk wat verrassingen voor het mei-event achter de hand heeft, gaan er al maanden geruchten over de eerste Apple-producten van het jaar. Die staan allemaal in het teken van de iPad: die heeft vorig jaar geen enkele upgrade gehad, maar in 2024 worden alle iPad-modellen in het zonnetje gezet.

Het eerste event trapt dit iPad-jaar af met twee nieuwe modellen. Zo komt er een nieuwe iPad Air, die voor het eerst in twee verschillende formaten verschijnt. Ook een iPad Pro 2024 komt eraan – de allereerste iPad met een oled-scherm. Verder werkt Apple aan een nieuwe Apple Pencil 3, evenals een nieuw Magic Keyboard voor de iPad Pro, waarmee dit toestel meer moet lijken op een MacBook.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over het event? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief. Na het event ontvang je dan zo snel mogelijk een overzicht met alle aangekondigde producten. Of houd onze website in de gaten, want ook tijdens het event houden we je hier op de hoogte van het laatste nieuws.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!