Terug naar Spotify en Apple ruziën verder: ‘Apple is monopolist’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Spotify en Apple ruziën verder: ‘Apple is monopolist’

Door Laura Grootaarts18 maart 2019 12:002 min. leestijd0

Apple en Spotify zijn verwikkeld in een conflict. Vorige week diende Spotify een klacht in tegen Apple bij de Europese Commissie: Spotify beschuldigt Apple van oneerlijke concurrentie in de App Store. Apple beet vervolgens flink van zich af, en daarop heeft nu Spotify weer van zich laten horen.

Apple Spotify conflict

Wat is er aan de hand?

Een korte samenvatting: Spotify klaagde vorige week bij de instanties omdat Apple buitensporige bijdrages zou rekenen en Spotify zou dwarszitten als het gaat om app-updates en innovatieve nieuwe functies. Allen in het voordeel van Apple’s eigen muziekstreamingdienst, Apple Music. Apple reageerde daar twee dagen later op, door te zeggen dat Spotify groot is geworden dankzij de App Store, maar er verder niets aan wil bijdragen. Van dwarszitten is geen sprake en bovendien: de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet, want Spotify zou zelf te weinig betalen aan artiesten, muzikanten en songwriters.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Spotify weer aan zet

Inmiddels heeft Spotify ook weer gereageerd op het statement van Apple. Op Variety zeggen ze het volgende: ‘Iedere monopolist zal beweren niks verkeerd te hebben gedaan, en het goed voor te hebben met concurrenten en consumenten. Apple’s reactie is voor ons niks nieuws, en ook precies wat we ervan verwacht hadden.’

Vervolgens vatten ze hun klacht nogmaals samen: ‘We hebben onze klacht ingediend omdat Apple’s acties de concurrentie en de consument schaden, en duidelijk in strijd zijn met de wet. Het is duidelijk dat ze Spotify-gebruikers op iOS zien als Apple-consumenten, en niet als Spotify-klanten – dat is de kern van het probleem met Apple.’

De Zweedse muziekstramingdienst legde al zijn bezwaren uit op de speciaal daarvoor ontwikkelde website timetoplayfair.com. Ook in de video hieronder zie je hun weergave van de situatie. De Europese Commissie heeft bevestigd de klacht te hebben ontvangen en beraadt zich nu op de vervolgstappen. Krijgt dus ongetwijfeld nog een staartje.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar