Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Dit wordt het eerste nieuwe Apple-product van 2023

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
Eerste Apple-product 2023


Lees verder na de advertentie

Ook in 2023 komt Apple met meerdere productonthullingen. Maar welk product zal de tech-gigant als eerst presenteren? En wanneer?

Eerste Apple-product van 2023

Het eerste Apple-product van dit nieuwe kalenderjaar laat waarschijnlijk nog even op zich wachten. Kijken we naar de afgelopen jaren, dan zien we dat Apple productlanceringen vermijdt in januari en februari.

Meestal kondigt Apple de eerste producten aan tijdens een voorjaarsevent, die doorgaans in maart wordt georganiseerd. Zo ook in 2022. Tijdens het Peek Performance-event van 8 maart kondigde Apple nieuwe producten aan, zoals een nieuwe iPhone SE 2022 en iPad Air 2022. Ook was dit de dag waarop het bedrijf twee compleet nieuwe producten presenteerde: de Mac Studio en Studio Display.

In maart verwachten we dus de eerste Apple-producten van 2023 en we denken dat het niet bij één productlancering blijft. Gaan we af op recente geruchten, dan is de kans groot dat Apple meerdere nieuwe Macs aankondigt. Er zijn ook nogal wat Macs toe aan een opfrisbeurt.

1. 14-inch en 16-inch MacBook Pro


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

MacBook Pro 2021 notch

Apple vernieuwde de 14-inch en 16-inch MacBook Pro voor het laatst in 2021, dus ze zijn toe aan een update in 2023. Volgens de betrouwbare Apple-insider Mark Gurman van Bloomberg kunnen we de krachtige laptops al in het voorjaar van 2023 verwachten.

Grote veranderingen zijn er vermoedelijk niet, maar uiteraard voorziet Apple de MacBook Pro 2023 van nieuwere Apple Silicon-chips. Dat zullen de M2 Pro en M2 Max zijn. Naar verluidt heeft de M2 Max-chip een 12-core CPU en een 38-core GPU.

2. M2 Mac mini

Mac mini 2020

Een Mac die ook toe is aan een update is Apple’s compactste computer: de Mac mini. De huidige versie dateert uit november 2020 en bezit een M1-chip. De nieuwe Mac mini is waarschijnlijk te configureren met een M2 of M2 Pro-chip. Aan het ontwerp van de Mac mini 2023 sleutelt Apple vermoedelijk niet.

3. Mac Pro met M2

Mac Pro

De Mac Pro is Apple’s krachtigste (en duurste) machine en die heeft al sinds december 2019 geen update gekregen. Gurman van Bloomberg liet in december weten dat Apple in 2023 een nieuwe versie lanceert. Een lancering vindt waarschijnlijk vroeg in het jaar plaats, dus misschien al tijdens een voorjaarsevent in maart. Een aankondiging tijdens WWDC in juni is ook een optie.

Wil je op de hoogte blijven van de producten die Apple in 2023 presenteert? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!