Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Probleem met je iPhone? Deze nieuwe Apple-tool ziet wat er mis is

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Diagnostics Nederland

Heeft je iPhone of Mac kuren? Check voortaan zelf wat er aan de hand is, want Apple Diagnostics is eindelijk beschikbaar in Nederland!

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Self Service Repair-programma

Apple vertrouwt defecte apparaten de laatste jaren steeds meer toe aan zijn klanten. Zo kondigde het bedrijf in 2021 plots het Self Service Repair-programma aan. Daarmee kunnen gebruikers geselecteerde Apple-onderdelen en gereedschappen bestellen om zelf hun apparaten te repareren. Zo kun je zelf gaan sleutelen aan de batterij, speaker, camera en andere componenten van je iPhone.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het Apple Self Service Repair-programma was in het begin alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Daar verscheen het in april van 2022, maanden na Apple’s aankondiging. Pas eind 2023 maakte Nederland een inhaalslag, toen het Repair-programma ook hier aanmeerde. Maar eigenlijk stonden we direct weer achter: Apple breidde het reparatieprogramma tegelijkertijd uit met een gloednieuwe tool, en die was weer alleen beschikbaar in de VS. Tot nu!

Apple Diagnostics in Nederland

‘Apple Diagnostics’ is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland en 31 andere landen in Europa. Met deze online tool controleer je als gebruiker zelf welke onderdelen van je iPhone, Mac of Studio Display reparatie vereisen. Voorheen werd de tool alleen gebruikt door werknemers in Apple Stores en erkende Apple Serviceproviders zoals Amac.

De nieuwe tool werkt alleen met een iPhone 12 of nieuwer of een Mac met Apple Silicon-chip – oudere modellen zijn uitgesloten. Ook het Studio Display is compatibel. Bij de pagina van Apple Diagnostics geef je eerst aan welk apparaat je wilt laten onderzoeken.

Vervolgens vraagt de tool om je apparaat in de diagnosemodus te zetten en het serienummer in te voeren. Kies ten slotte voor ‘Start sessie’ en wachten maar! De tool voert nu allerlei testjes uit om te achterhalen wat er precies loos is. Dit maakt hem dan ook vooral handig wanneer er aan de hardware niets vreemds te zien is.