Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple ontwikkelt contactlenzen met augmented reality’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
contactlenzen Apple AR


Lees verder na de advertentie

Een iPhone die virtuele beelden projecteert op je contactlenzen. Het klinkt als iets voor een sciencefiction-film, maar mogelijk wordt het in het volgende decennium werkelijkheid. Apple zou werk maken van contactlenzen met augmented reality (AR).

Apple AR-contactlenzen

De voorspelling komt van Ming-Chi Kuo, die bijzonder goed geïnformeerd is als het om toekomstige Apple-producten gaat. Hij meldt dat Apple ergens in de jaren na 2030 contactlenzen met augmented reality uitbrengt.

Bij augmented reality wordt een virtuele laag over de fysieke realiteit gelegd. Door de contactlenzen zie je dus de echte wereld, maar zijn er nog extra gegevens op te projecteren. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het navigeren; je hoeft niet naar je telefoon te kijken om te zien welke afslag je moet nemen, want de contactlenzen geven het al weer.

Samen met iPhone

De kans is groot dat de lenzen voor de rekenkracht en weergave afhankelijk zijn van de iPhone. Kuo verwacht namelijk niet dat de lenzen ‘een onafhankelijke rekenkracht en opslag’ hebben. Meer details heeft de analist niet, dus het lijkt er niet op dat de plannen in een vergevorderd stadium zijn.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Volgens Kuo moeten de lenzen een nieuw tijdperk inluiden. De wereld gaat in deze jaren volgens hem over van zichtbaar naar een onzichtbaar computergebruik.

Apple-bril

Overigens komt er eerst een interessante tussenstap: de AR-bril van Apple. Daar heeft Kuo ook nieuws over. Eerder werd gedacht dat Apple de Apple Glass in 2023 wilde uitbrengen. Nu meldt Kuo dat het accessoire op z’n vroegst in 2025 wordt uitgebracht.

Ook is een VR-apparaat in de maak; die wil Apple in 2022 lanceren. Hierbij ligt de focus op virtual reality in plaats van AR. Verwacht wordt dat dit een high-end product wordt, dat zich richt op een nichemarkt. Het apparaat zou zo’n 1000 dollar moeten kosten.

In 2022 verschijnt dus de VR-bril, rond 2025 komt de AR-bril en ergens tussen 2030 en 2040 volgen de AR-contactlenzen van Apple. Dat beweert althans de geprezen glazen bol van Kuo.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!