Terug naar ‘Maak straks zélf apps voor Apple’s AR-headset’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Maak straks zélf apps voor Apple’s AR-headset’

Door Laura Grootaarts30 januari 2023 09:293 min. leestijd0

Iedereen kan straks zelfs apps maken voor Apple’s AR/VR-bril – de Apple Reality – zo blijkt uit een rapport van The Information. Je hebt hiervoor geen programmeerkennis nodig. En ben je tevreden over de app? Dan kun je hem zelfs in de App Store plaatsen!

Apple AR headset

Apple AR-headset: apps maken met Siri

De Apple Reality, Apple’s eerste AR-bril, wordt waarschijnlijk het opvallendste nieuwe Apple-product van dit jaar. Er komt steeds meer informatie over naar buiten. Zo zou iedereen er zelf apps voor kunnen bouwen Met de Apple AR-headset apps maken vereist geen programmeerkennis, zo blijkt uit het nieuwste gerucht. Want Siri helpt je een handje! Dus kan iedereen ermee aan de slag:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

‘Met de softwaretools hoopt Apple dat zelfs mensen die geen verstand hebben van computercode, de headset via spraakassistent Siri kunnen vertellen een AR-app te bouwen. Die kan eventueel via Apple’s App Store beschikbaar worden gesteld om door anderen te worden gedownload. Met de tool zouden gebruikers bijvoorbeeld een app kunnen bouwen met virtuele dieren die door een kamer en rondom objecten bewegen. En dat zónder het dier helemaal te ontwerpen, animaties te programmeren en beweging in een 3D-ruimte met obstakels te berekenen.’

In het rapport wordt een vergelijking gemaakt met Minecraft en Roblox, waarmee iedereen complete werelden in 3D kan bouwen. Apple zou technologie gebruiken die het in 2017 heeft overgenomen van de in Montreal gevestigde startup Fabric Software. Apple heeft overigens al een app voor het maken van AR-ervaringen: Reality Composer. Bij augmented reality wordt er een laagje digitale informatie toegevoegd aan de werkelijkheid. Denk aan pijlen in de straat voor je, die je helpen te navigeren.

Hoe nu verder met Apple Reality

Natuurlijk is Apple zelf ook druk bezig met het ontwikkelen van AR-content voor de bril. Insiders zeggen dat Apple daarbij focust op gezondheid en welzijn – denk aan apps voor meditatie en lichaamsbeweging. Zo zou er al een demo zijn geweest waarbij mensen plaatsnemen in een virtuele zentuin.

Apple’s headset moet later dit jaar verschijnen. Misschien krijgen we dit voorjaar al een glimp te zien van het nieuwe product. Tijdens de WWDC in juni zou dan de bijbehorende software onthuld worden, zodat ontwikkelaars daarmee aan de slag kunnen voor de officiële release. Deze software gaat naar verluidt xrOS heten. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de Apple Reality en ander Apple-nieuws, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar