Terug naar Gerucht: Apple noemt besturingssysteem headset ‘xrOS’ – maar wat betekent dat?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gerucht: Apple noemt besturingssysteem headset ‘xrOS’ – maar wat betekent dat?

Door Laura Grootaarts2 december 2022 09:262 min. leestijd0

Apple ontwikkelt momenteel een compleet nieuw product: een AR/VR-headset. En bij een nieuw product hoort ook een nieuw besturingssysteem. Hoe dat gaat heten? xrOS, zo claimt Apple-journalist Mark Gurman van Bloomberg.

Apple Reality Pro

Apple-headset: xrOS

Apple bereidt zich voor op de release van de headset, ergens in 2023. Deze Apple Reality wordt een headset die zowel Virtual Reality (VR) als Augmented Reality (AR) ondersteunt. Net zoals de Apple Watch en de Apple TV krijgt de Apple Reality een eigen besturingssysteem, inclusief een eigen App Store.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Aanvankelijk werd gedacht dat het nieuwe systeem realityOS genoemd zou worden. Maar de naam is inmiddels veranderd in xrOS. Heeft die naam iets te maken met de iPhone XR van enkele jaren geleden? Dat toch niet: xr staat in dit geval voor extended reality, en dat heeft betrekking op zowel de VR als AR.

Eerder is al naar buiten gekomen dat de headset nieuwe versies van bestaande apps krijgt. Denk aan Kaarten en Berichten: die zijn opnieuw ontworpen voor een optimale AR/VR-ervaring. Het nieuwe OS zal dan ook naadloos samenwerken met de al bestaande OS’en, zoals nu al je Apple-apparaten ook al naadloos samenwerken.

Naam lijkt al vastgelegd

Anonieme bronnen binnen Apple hebben de naam bevestigd aan Bloomberg, maar daar blijft het niet bij. Een lege vennootschap, Deep Dive LLC, heeft de naam xrOS in verschillende landen vastgelegd. Apple gebruikt vaak lege vennootschappen om in het geheim handelsmerken te registreren voor nieuwe producten.

Wanneer de headset en het bijbehorende besturingssysteem gepresenteerd worden? Reken op halverwege 2023. Apple’s conferentie voor software-ontwikkelaars, de WWDC in juni, lijkt hiervoor het meest geschikte moment. Daarna zal het nog maanden duren voordat het product daadwerkelijk te koop is. Dat geeft ontwikkelaars de tijd om nieuwe apps te maken voor de headset, zodat je er met de release ook meteen wat mee kunt.

Wil je wekelijks Apple-nieuws ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar