Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Altijd alles kwijt? Dan heb je de nieuwe AirTag nodig!

Auteur: Laura Grootaarts
5 reacties
AirTag


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist tijdens een speciaal evenement de AirTags aangekondigd. En dat is goed nieuws voor sloddervossen, want dankzij deze trackers raak je nooit meer iets kwijt.

AirTag

Apple AirTag: nooit meer iets kwijt

De AirTags zijn witte, ronde schijfjes die je kunt vastmaken aan je tas, je jas of andere waardevolle spullen – voor het bevestigen heeft Apple ook meteen sleutelhangers in het assortiment. Via de app Zoek mijn op onder meer je iPhone kun je vervolgens in de gaten houden waar de AirTags (en dus ook je spullen) zijn. Je ziet hun locatie op een landkaartje, net zoals dat nu al werkt met al je Apple-apparaten.

Het doet een beetje aan de trackers van Tile denken, maar de AirTags zijn beter geïntegreerd in het Apple-ecosysteem – je hoeft er bijvoorbeeld geen aparte app voor te installeren. En de achterliggende techniek is anders. In de AirTag zit dezelfde U1-chip als in de nieuwere iPhones. U1 staat voor Ultra Wideband, en hiermee kun je heel nauwkeurig de positie van de iPhones en AirTags achterhalen. Desgewenst kun je AirTags personaliseren met een inscriptie: je initialen of een emoji.

Zoek mijn-app is er al klaar voor


kooptip

Onlangs is de Zoek mijn-app uitgebreid met het tabblad Objecten. Hierop zie je producten die niet van Apple zijn, maar die wel de benodigde ondersteuning hebben. Begin deze maand maakte Apple de drie eerste producten met ondersteuning aan: de S3- en X3-fietsen van VanMoof, Belkins Soundform True Wireless Earbuds en de Chipolo One Spot (een soort Tile-achtige bluetooth-tracker). En nu verschijnt dus ook de AirTag op dit plattegrondje. Je kunt het dan traceren, er een geluidje op laten afspelen, de Verloren-modus aanzetten en een seintje krijgen als het gevonden is.

AirTags kopen

Een AirTag kost 35 euro per stuk, een 4-pack kost 119 euro. Vanaf vanmiddag om 14:00 uur (vrijdag 23 april) gaat-ie in de verkoop.