Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple verklapt per ongeluk de komst van AirTag

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple AirTag tracker


Lees verder na de advertentie

Dat Apple werk maakt van een Tile-achtige tracker met de naam AirTag, was door geruchten al bekend. Nu heeft Apple de komst van de bluetooth-tracker per ongeluk zelf bevestigd. In een video die de tech-gigant heeft geüpload op zijn YouTube-kanaal, hebben de AirTags al een plekje gekregen in de Instellingen-app.

Apple AirTag tracker

De AirTags doken op in een supportvideo (hierboven is daarvan een screenshot te zien) waarin werd uitgelegd hoe je een iPhone wist. Onder de optie ‘Enable Offline Finding’ wordt verwezen naar de nog niet aangekondigde AirTags. Na een kwartier heeft Apple de video alweer offline gehaald.

Interessant is dat er in de tekst wordt uitgelegd dat de Apple-tracker ook kan worden gevonden als je geen internet-verbinding hebt. Dit kan dankzij de UWB-technologie van de iPhone 11 (Pro), waarmee het toestel nauwkeurig een object kan lokaliseren.

Dankzij concrete geruchten en gelekte screenshots was er al veel bekend over de AirTag. Je kunt de bluetooth-tracker bevestigen aan spullen die je snel kwijtraakt, zoals je sleutelbos of portemonnee. Die voorwerpen kun je daarna traceren op een kaart traceren in de Zoek mijn-app.

Slimme functies


kooptip

En uiteraard voegt Apple daar wat slimme functies aan toe, zo bleek uit een eerder lek. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je een melding ontvangt wanneer je ver verwijderd bent van een voorwerp. Zo vergeet je bijvoorbeeld niet je tas mee te nemen wanneer je naar huis gaat.

Ook kun je de AirTag een hard geluid laten afspelen, zodat je hoort waar het zoekgeraakte voorwerp moet zijn. Is het voorwerp nog steeds onvindbaar? Dan schakel je de verloren-modus in. Als een andere iPhone-gebruiker het voorwerp tegenkomt, dan zal diegene de eigenaar kunnen bellen of sms’en.

Extra handig zijn ze bij de iPhone 11 en iPhone 11 Pro, die een Ultra WideBand (UWB) hebben voor nauwkeurige locatiebepaling. Je ziet daardoor niet alleen dat verloren spullen ergens in de woonkamer liggen, maar ook precies onder welk kussen op de bank. Apple noemde het eerder ‘gps, maar dan op huiskamerschaal’. Bij oudere modellen werkt het waarschijnlijk ook, maar dan alleen via bluetooth. Dit is wat minder nauwkeurig.

Release

De komst van de AirTag laat waarschijnlijk niet lang op zich wachten. Volgens geruchten komt hij in dit voorjaar op de markt, mogelijk na WWDC 2020. Dat is in juni.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuws over nieuwe Apple-producten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac