Terug naar Apple adviseert: MacBooks niet stapelen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple adviseert: MacBooks niet stapelen

Door Redactie iCreate13 oktober 2010 11:302 min. leestijd0

Apple heeft een frappante tip voor MacBook-gebruikers die hun laptops per dozijn aanschaffen: zet de MacBooks niet op elkaar. Je loopt namelijk het risico dat één of meerdere computers ongewenst in slaapstand gaan. Een ‘scheve toren van MacBooks’ bouwen is er dus niet bij.

Stapelen
Apple’s advies prijkt sinds enkele maanden op de Support-pagina van Apple.com. Zo’n vermelding op de Apple-website doet vermoeden dat er herhaaldelijk over dit probleem geklaagd is. Zouden er dan echt klanten zijn die hun MacBooks stapelen? Dat betekent dat er mensen zijn die a; over meerdere MacBooks beschikken, en b; deze machines stapelen. Een verzameling MacBooks zie ik in een zakelijke omgeving wel voor komen. Maar het stapelaspect, daar heb ik moeite mee. Je gaat die mooie unibody MacBooks toch niet op elkaar leggen?

Magneten
Magneten in de MacBook-behuizing veroorzaken het probleem. Een MacBook heeft magneten in de bodem en in het deksel. Zo weet de computer dat hij in sluimerstand moet gaan als het scherm gesloten is. Zet MacBooks op elkaar en de magneet in de bodem van de bovenste laptop reageert op de magneet in het deksel van de onderliggende MacBook. Dit heeft tot gevolg dat de bovenste MacBook in sluimerstand gaat voordat hij volledig is opgestart. Een probleem dat ik trouwens nog nooit ‘in het wild’ heb ervaren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dit is vragen om problemen… [foto: Jean Koulev, Flickr]

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar