Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Meer prijsstellingen in de App Store: wat ga je nu voor een app betalen?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
App Store prijsstellingen


Lees verder na de advertentie

Het is weer zover: de prijzen voor apps worden weer gewijzigd. Gisteravond heeft Apple aangekondigd dat ontwikkelaars vanaf nu kunnen kiezen tussen maar liefst 700 nieuwe prijsstellingen in de App Store. Daardoor gaan sommige apps tot wel 10.000 dollar kosten. Al hoef je je echt geen zorgen te maken.

Meer prijsstellingen App Store

Wil een ontwikkelaar een app in de App Store zetten en hier per download geld voor vragen, dan kan diegene hier niet zomaar een bepaalde vraagprijs voor verzinnen. Apple heeft namelijk al jaren honderden bedragen vastgesteld waaruit zij kunnen kiezen. Oftewel, prijsstellingen.

Tot vandaag konden ontwikkelaars kiezen tussen zo’n 200 prijsstellingen, maar daar heeft Apple er nu maar liefst 700 aan toegevoegd. En dat in alle 175 landen waar de App Store beschikbaar is. De opties kunnen meteen worden gebruikt voor abonnementen die automatisch worden verlengd. Voor alle andere apps en in-app aankopen moeten ontwikkelaars wachten tot het voorjaar van 2023.

Het laagste bedrag van alle 900 prijsstellingen is nu 29 cent, het hoogste maar liefst 10.000 dollar. Alles daartussen gaat stapsgewijs omhoog. Tot 10 dollar zijn er opties voor elke 10 cent, tussen de 10 dollar en 50 dollar voor elke 50 cent en zo verder. Ook kunnen prijzen vanaf nu worden afgerond.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Haal maar gerust adem: iedere ontwikkelaar gaat nu echt niet zomaar duizenden dollars voor een appje vragen. Voor de honderd hoogste prijsstellingen – die tussen de 1.000 dollar en 10.000 dollar – moet Apple namelijk per app eerst goedkeuring geven. Zo voorkomt het bedrijf dat ontwikkelaars misbruik gaan maken van deze extreme bedragen.

Waarom?

Door de honderden nieuwe prijsstellingen hoopt Apple de ontwikkelaars meer flexibiliteit te geven. Zij hebben nu namelijk meer ruimte om de prijzen van hun producten te bepalen dan voorheen, waardoor zij de waarden daarvan ook beter kunnen inschatten. Al is dit niet de enige reden.

In augustus van 2021 beloofde het bedrijf al om de prijsstellingen uit te breiden als gevolg van een rechtszaak in de Verenigde Staten. Apple zou 100 miljoen dollar gaan investeren om de App Store toegankelijker te maken. Niet alleen via de nieuwe prijsstellingen, maar ook door alternatieve betaalmogelijkheden beschikbaar te stellen. Die beloftes lijken nu hun vruchten af te werpen.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws rondom de App Store en andere Apple-nieuwtjes? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!