Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

App Store breekt weer record op nieuwjaarsdag

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Universele aankopen


Lees verder na de advertentie

Op 1 januari van dit jaar zijn weer alle records verpletterd in de App Store. Op nieuwjaarsdag werd er maar liefst 300 miljoen dollar uitgegeven aan apps. 1 januari is traditioneel de drukste dag van het jaar in de App Store, maar ook de laatste week van het jaar staat altijd garant voor een flinke omzet: dit keer ging het om 890 miljoen dollar. Apple maakte de mooie cijfers bekend in een persbericht.

Nieuwe App Store

De records zijn extra bijzonder omdat het een eerste test was voor de App Store nieuwe stijl. Met iOS 11 heeft de App Store voor het eerst in zijn bestaan een complete metamorfose ondergaan. Apps en games staan sindsdien apart van elkaar en interessante apps vallen meer op dan voorheen, bijvoorbeeld door rubrieken als App van de Dag.

App van de dag iPhone x

Phil Schiller, Apple’s marketingbaas, was natuurlijk zeer te spreken over het nieuws: “We zijn blij met de reactie op de nieuwe App Store en om te zien dat zo veel klanten nieuwe apps en games ontdekken en er plezier aan beleven. We willen alle creatieve app-ontwikkelaars bedanken die deze apps gemaakt hebben en daarmee de levens van mensen veranderd hebben. Alleen al in 2017 verdienden iOS-ontwikkelaars $ 26,5 miljard – dertig procent meer ten opzichte van 2016.”

Augmented Reality


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

https://www.apple.com/newsroom/videos/pokemon-go/PokemonGO-cc-us-_848x480.mp4

Apple benoemt ook nog dat 2017 het jaar was van de augmented reality-apps. Pokémon Go was in 2016 een enorme hype, maar beleefde eind december een enorme opleving vanwege de toevoeging van AR-functies. Inmiddels staan er 2000 apps in de App Store die augmented reality ondersteunen.