Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

AirTags worden omgebouwd voor stalking: zo bescherm je jezelf

Auteur: Ward Edema
0 reacties
AirTags stalking


Lees verder na de advertentie

AirTags hebben een anti-stalking functie, maar ze worden nu omgebouwd om dit te omzeilen.Wij leggen uit hoe je alsnog AirTags-stalking voorkomt.

AirTags anti-stalking

Apple heeft direct bij de release van de AirTag goed nagedacht over mogelijk misbruik, en heeft hiervoor twee anti-stalking functies ingebouwd.

De eerste is automatische detectie op iPhones, die een onbekende AirTag verklikt als hij gedurende een langere tijd bij je in de buurt is. De tweede is een klein speakertje in de AirTag die na een periode geluid gaat maken als hij beweegt zonder dat de eigenaar in de buurt is.

Hierdoor is het dus vrijwel onmogelijk om de AirTag te gebruiken voor stalking. Daar is nu echter verandering in gekomen.

Omgebouwde AirTags


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De tweede anti-stalking functie, het ingebouwde speakertje, wordt nu omzeild. Mensen slopen namelijk het speakertje van de AirTag door een gaatje te boren, en verkopen ‘m vervolgens weer door via eBay en Etsy.

Nu is dit voor iPhone-gebruikers niet per se een probleem. Doordat iPhones de aanwezigheid van onbekende AirTags zelf doorgeven vanaf iOS 14.5, ben je nog steeds beschermd. Voor Android-gebruikers is het een ander verhaal. Die krijgen géén melding op hun telefoon, en horen de AirTag zelf dus niet meer.

AirTags stalking voorkomen

AirTags Android

Gelukkig is er voor Android-gebruikers een oplossing. Apple heeft namelijk in december een Tracker Detect-app uitgebracht, waarmee je op je Android-toestel kan zoeken naar AirTags. Zo ben je dus ook beschermd voor een ‘stille’ AirTag.

Je downloadt de app in de Google Play Store, en je leest meer over de app in ons artikel: Apple brengt app uit voor Android om naar AirTags te scannen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac