Terug naar Apple komt met AirTags en het bewijs staat op je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple komt met AirTags en het bewijs staat op je iPhone

Door Koen van Ekeren14 januari 2021 10:182 min. leestijd3

Dat Apple’s volgende nieuwe product een tracker is waarmee je je verloren bezittingen terugvindt; daar was al bijna geen twijfel meer over mogelijk. Nu is er nieuw bewijs dat de tracker – genaamd AirTag – er echt komt. En het is te zien op jouw iPhone.

AirTags lancering 2021

Verborgen venster

Om het bewijs te zien, heb je een iPhone of iPad nodig met het nieuwste besturingssysteem: iOS 14.3 of iPadOS 14.3. Daar doe je het volgende:

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

  • Open de app Safari.
  • Navigeer naar findmy://items
  • Tik op ‘Open’.

Safari leidt je nu naar een verborgen venster in de Zoek mijn-app, die straks bedoeld is om je belangrijke bezittingen op te sporen. Dat kunnen bijvoorbeeld je sleutels, rugzak, fiets, rugzak of koffer zijn, zo illustreren de icoontjes op de verborgen pagina.

Om die producten op te sporen, bevestig je er een bluetooth-tracker aan. Alle geruchten wijzen erop dat Apple zo’n tracker zelf op de markt brengt. In een YouTube-video verklapte Apple zelfs al per ongeluk de naam: AirTags.

Trackers van derden

Wat het scherm ook bevestigt, is dat ook accessoires van derden zullen werken met de Zoek mijn-app. Tik je op ‘Voeg object toe’, dan krijg je de melding dat je de ‘instructies van de fabrikant’ moet volgen. Mogelijk is dat ook de Tile, een bluetooth-tracker die nu populair is.

Waarmee de AirTag van Apple zich onderscheidt, is de Ultra Wideband-technologie (UWB). Dit is een techniek die radiosignalen uitzendt over een breed frequentiespectrum. Hierdoor reist UWB goed door muren heen en kan de iPhone de locatie van de tracker zeer nauwkeurig bepalen. Veel beter dan bij bluetooth, wat de andere trackers gebruiken.

Om gebruik te kunnen maken van deze nauwkeurige positioneringstechnologie, heb je wel een iPhone nodig die eveneens is voorzien van UWB. De iPhone 11 (Pro) en iPhone 12 (Pro) hebben UWB.

AirTags lancering in maart 2021?

Het is vrijwel zeker dat de AirTags dit jaar eindelijk worden gelanceerd. Minder duidelijk is wanneer. Volgens de laatste geruchten mikt Apple op een AirTags lancering in maart 2021, maar het is nog onzeker of Apple dit haalt.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirTags
Bekijk dit dossier

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Martijn
Lezer
Martijn

Prachtig product! Echter denk ik dat Apple wacht met introductie tot de coronacrisis voorbij is. Er zitten veel mensen thuis dus ze hebben de AirTags niet nodig, dus ze zullen er niet veel van verkopen dan.

Pieter
Lezer
Pieter

Haha … in maart??? Samsung is het appeltje alwéér voor! Apple is zó traag in z’n productontwikkeling. Overigens kun je al veel langer gewoon met een app gebruik maken van dat soort trackers. Niet zo heel bijzonder dus.

Winga
Lezer
Winga

Hopelijk komt in maart echt eindelijk de airtag uit. Ik zit er met smart op te wachten. De veelgeprezen tile vind ik rampzalig. Als je ‘t nodig hebt doet ie ‘t niet, maar daarentegen druk ik regelmatig per ongeluk op de sleutelhanger waardoor m’n iphone gaat loeien en negen van de tien keer dat geluid niet uit te krijgen is en er niks anders op zit dan de hele iphone maar uit te schakelen. Op de iwatch is ‘t tile-icoontje wel te plaatsen, maar ‘t functioneert voor geen meter. De aankoop dus absoluut niet waard!