Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple komt met AirTags en het bewijs staat op je iPhone

Auteur: Koen van Ekeren
3 reacties
AirTags lancering 2021


Lees verder na de advertentie

Dat Apple’s volgende nieuwe product een tracker is waarmee je je verloren bezittingen terugvindt; daar was al bijna geen twijfel meer over mogelijk. Nu is er nieuw bewijs dat de tracker – genaamd AirTag – er echt komt. En het is te zien op jouw iPhone.

AirTags lancering 2021

Verborgen venster

Om het bewijs te zien, heb je een iPhone of iPad nodig met het nieuwste besturingssysteem: iOS 14.3 of iPadOS 14.3. Daar doe je het volgende:

  • Open de app Safari.
  • Navigeer naar findmy://items
  • Tik op ‘Open’.

Safari leidt je nu naar een verborgen venster in de Zoek mijn-app, die straks bedoeld is om je belangrijke bezittingen op te sporen. Dat kunnen bijvoorbeeld je sleutels, rugzak, fiets, rugzak of koffer zijn, zo illustreren de icoontjes op de verborgen pagina.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Om die producten op te sporen, bevestig je er een bluetooth-tracker aan. Alle geruchten wijzen erop dat Apple zo’n tracker zelf op de markt brengt. In een YouTube-video verklapte Apple zelfs al per ongeluk de naam: AirTags.

Trackers van derden

Wat het scherm ook bevestigt, is dat ook accessoires van derden zullen werken met de Zoek mijn-app. Tik je op ‘Voeg object toe’, dan krijg je de melding dat je de ‘instructies van de fabrikant’ moet volgen. Mogelijk is dat ook de Tile, een bluetooth-tracker die nu populair is.

Waarmee de AirTag van Apple zich onderscheidt, is de Ultra Wideband-technologie (UWB). Dit is een techniek die radiosignalen uitzendt over een breed frequentiespectrum. Hierdoor reist UWB goed door muren heen en kan de iPhone de locatie van de tracker zeer nauwkeurig bepalen. Veel beter dan bij bluetooth, wat de andere trackers gebruiken.

Om gebruik te kunnen maken van deze nauwkeurige positioneringstechnologie, heb je wel een iPhone nodig die eveneens is voorzien van UWB. De iPhone 11 (Pro) en iPhone 12 (Pro) hebben UWB.

AirTags lancering in maart 2021?

Het is vrijwel zeker dat de AirTags dit jaar eindelijk worden gelanceerd. Minder duidelijk is wanneer. Volgens de laatste geruchten mikt Apple op een AirTags lancering in maart 2021, maar het is nog onzeker of Apple dit haalt.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!