Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Er komt een nieuwe AirTag – en zó zou Apple hem moeten verbeteren!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirTag


Lees verder na de advertentie

Er komt een nieuwe AirTag aan. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo start de massaproductie van de tweede generatie AirTag eind 2024. Wat gaat Apple verbeteren ten opzichte van de huidige AirTags?

Tweede generatie AirTag: wat is er nieuw?

Apple werkt dus aan de AirTag 2; nieuwe functies zijn echter nog nauwelijks bekend. Kuo denkt dat de nieuwe AirTag naadloos samenwerkt met de Apple Vision Pro, de headset die Apple begin deze zomer aankondigde. Verdere details hierover heeft hij niet.

De huidige AirTag ( ±€ 39 bij Coolblue) komt uit 2021 en is uitgerust met een U1-chip. Deze maakt gebruik van Ultra Wideband-technologie (UWB), voor communicatie met andere apparaten op korte afstand – hierdoor kun je hem heel precies lokaliseren. Ook recente iPhone-modellen hebben een U1-chip, maar de iPhone 15 Pro krijgt een nieuwe variant. Deze U2-chip vind je mogelijk ook in de toekomstige AirTag.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

AirTag 2: nieuwe functies waarop we hopen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Een nieuwe AirTag werpt natuurlijk de vraag op: wat zou Apple verder allemaal kunnen vernieuwen? Wij zien nog wel wat verbeterpunten ten opzichte van de eerste variant:

1) Meer vormen

De huidige AirTag is er maar in een variant: een rond, wit schijfje met een metalen achterzijde – een soort koelkastmagneet. Andere vormen zouden soms praktischer zijn. Bijvoorbeeld een AirTag in de vorm van een creditcard, die je gemakkelijk in je portemonnee of paspoort stopt. Of een sleutelhanger!

2) Bevestigingsmogelijkheden

Over sleutelhangers gesproken: de huidige AirTag heeft geen bevestigingspunten. Je kunt natuurlijk een losse AirTag in je koffer of tas gooien. Maar in de meeste gevallen zul je er een AirTag houder bij moeten kopen. We hopen dat de nieuwe AirTag er in een variant met een oogje komt: de oplaadcase van de nieuwste AirPods Pro heeft er ook een, voor het bevestigen van een draagkoord.

Een interessante optie die we vinden bij concurrent Tile, is een sticker. Die plak je gemakkelijk overal op: een afstandsbediening, een fiets, kleine elektronische apparaten.

3) Meer kleuren

De AirTags kunnen wel wat kleur gebruiken – en niet alleen voor de fun. Heb je meerdere AirTags, dan kun je ze op die manier gemakkelijker van elkaar onderscheiden. En wil je dat je AirTag minder opvalt, dan koop je er een precies in de kleur van je tas.

4) Oplaadbare batterij

De huidige AirTag is uitgerust met een simpele knoopcelbatterij. Na een jaar is die aan vervanging toe. Je krijgt een melding zodra het (bijna) te laat is. We zouden veel liever een (draadloos) oplaadbare batterij in de AirTag hebben. En nog beter: dat je hem gewoon op een Qi- of MagSafe-oplader kunt leggen.

Op wat voor verbeteringen hoop jij bij de nieuwe AirTag? Laat het weten via een reactie hieronder!