Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Er komt een nieuwe AirTag in 2025 – en zó zou Apple hem moeten verbeteren!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirTag

Er komt een nieuwe AirTag aan. Volgens de zeer betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman verschijnt hij medio 2025. Wat gaat Apple verbeteren ten opzichte van de huidige AirTags?

Lees verder na de advertentie

Blijf op de hoogte van nieuwe Apple-producten met onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Tweede generatie AirTag: wat is er nieuw?

Apple werkt dus aan de AirTag 2 en volgens Gurman zijn er al tests geweest met de productie ervan. Nieuwe functies zijn echter nog nauwelijks bekend, op één ding na.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De huidige AirTag ( ±€ 32 bij Coolblue) komt uit 2021 en is uitgerust met een U1-chip. Deze maakt gebruik van Ultra Wideband-technologie (UWB), voor communicatie met andere apparaten op korte afstand – hierdoor kun je hem heel precies lokaliseren.

Gurman claimt in zijn wekelijkse nieuwsbrief dat de volgende generatie AirTag een UWB-chip van de tweede generatie krijgt, net zoals de iPhone 15, Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2. Die werkt tot op 60 meter nauwkeurig, bij de U1 was dat nog maar een meter of 10.

AirTag 2: nieuwe functies waarop we hopen

Een nieuwe AirTag werpt natuurlijk de vraag op: wat zou Apple verder allemaal kunnen vernieuwen? Wij zien nog wel wat verbeterpunten ten opzichte van de eerste variant:

1) Meer vormen

De huidige AirTag is er maar in een variant: een rond, wit schijfje met een metalen achterzijde – een soort koelkastmagneet. Andere vormen zouden soms praktischer zijn. Bijvoorbeeld een AirTag in de vorm van een creditcard, die je gemakkelijk in je portemonnee of paspoort stopt. Of een sleutelhanger!

2) Bevestigingsmogelijkheden

Over sleutelhangers gesproken: de huidige AirTag heeft geen bevestigingspunten. Je kunt natuurlijk een losse AirTag in je koffer of tas gooien. Maar in de meeste gevallen zul je er een AirTag houder bij moeten kopen. We hopen dat de nieuwe AirTag er in een variant met een oogje komt: de oplaadcase van de AirPods Pro heeft er ook een, voor het bevestigen van een draagkoord.

Een interessante optie die we vinden bij concurrent Tile, is een sticker. Die plak je gemakkelijk overal op: een afstandsbediening, een fiets, kleine elektronische apparaten.

3) Meer kleuren

De AirTags kunnen wel wat kleur gebruiken – en niet alleen voor de fun. Heb je meerdere AirTags, dan kun je ze op die manier gemakkelijker van elkaar onderscheiden. En wil je dat je AirTag minder opvalt, dan koop je er een precies in de kleur van je tas.

4) Oplaadbare batterij

De huidige AirTag is uitgerust met een simpele knoopcelbatterij. Na een jaar is die aan vervanging toe. Je krijgt een melding zodra het (bijna) te laat is. We zouden veel liever een (draadloos) oplaadbare batterij in de AirTag hebben. En nog beter: dat je hem gewoon op een Qi- of MagSafe-oplader kunt leggen.

Blijf op de hoogte van nieuwe Apple-producten met onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!