Terug naar Er komt een nieuwe AirTag – en zó zou Apple hem moeten verbeteren!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Er komt een nieuwe AirTag – en zó zou Apple hem moeten verbeteren!

Door Laura Grootaarts3 augustus 2023 09:433 min. leestijd0

Er komt een nieuwe AirTag aan. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo start de massaproductie van de tweede generatie AirTag eind 2024. Wat gaat Apple verbeteren ten opzichte van de huidige AirTags?

AirTag 2 nieuwe functies

Tweede generatie AirTag: wat is er nieuw?

Apple werkt dus aan de AirTag 2; nieuwe functies zijn echter nog nauwelijks bekend. Kuo denkt dat de nieuwe AirTag naadloos samenwerkt met de Apple Vision Pro, de headset die Apple begin deze zomer aankondigde. Verdere details hierover heeft hij niet.

De huidige AirTag ( ±€ 39 bij Coolblue) komt uit 2021 en is uitgerust met een U1-chip. Deze maakt gebruik van Ultra Wideband-technologie (UWB), voor communicatie met andere apparaten op korte afstand – hierdoor kun je hem heel precies lokaliseren. Ook recente iPhone-modellen hebben een U1-chip, maar de iPhone 15 Pro krijgt een nieuwe variant. Deze U2-chip vind je mogelijk ook in de toekomstige AirTag.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

AirTag 2: nieuwe functies waarop we hopen

Een nieuwe AirTag werpt natuurlijk de vraag op: wat zou Apple verder allemaal kunnen vernieuwen? Wij zien nog wel wat verbeterpunten ten opzichte van de eerste variant:

1) Meer vormen

De huidige AirTag is er maar in een variant: een rond, wit schijfje met een metalen achterzijde – een soort koelkastmagneet. Andere vormen zouden soms praktischer zijn. Bijvoorbeeld een AirTag in de vorm van een creditcard, die je gemakkelijk in je portemonnee of paspoort stopt. Of een sleutelhanger!

2) Bevestigingsmogelijkheden

Over sleutelhangers gesproken: de huidige AirTag heeft geen bevestigingspunten. Je kunt natuurlijk een losse AirTag in je koffer of tas gooien. Maar in de meeste gevallen zul je er een AirTag houder bij moeten kopen. We hopen dat de nieuwe AirTag er in een variant met een oogje komt: de oplaadcase van de nieuwste AirPods Pro heeft er ook een, voor het bevestigen van een draagkoord.

Een interessante optie die we vinden bij concurrent Tile, is een sticker. Die plak je gemakkelijk overal op: een afstandsbediening, een fiets, kleine elektronische apparaten.

3) Meer kleuren

De AirTags kunnen wel wat kleur gebruiken – en niet alleen voor de fun. Heb je meerdere AirTags, dan kun je ze op die manier gemakkelijker van elkaar onderscheiden. En wil je dat je AirTag minder opvalt, dan koop je er een precies in de kleur van je tas.

4) Oplaadbare batterij

De huidige AirTag is uitgerust met een simpele knoopcelbatterij. Na een jaar is die aan vervanging toe. Je krijgt een melding zodra het (bijna) te laat is. We zouden veel liever een (draadloos) oplaadbare batterij in de AirTag hebben. En nog beter: dat je hem gewoon op een Qi- of MagSafe-oplader kunt leggen.

Op wat voor verbeteringen hoop jij bij de nieuwe AirTag? Laat het weten via een reactie hieronder!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirTags
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar