Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze nieuwe functies komen in 2024 naar je AirPods

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
AirPods nieuwe functies 2024

De AirPods krijgen er ieder jaar wel wat nieuwe functies bij, ook in 2024. Apple heeft ze zelfs al aangekondigd! Dit mag je verwachten.

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de AirPods? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

AirPods 2024: nieuwe functies

Apple’s grote WWDC-keynote van het jaar is eindelijk achter de rug. Tijdens de presentatie op maandag 10 juni kwamen alle grote updates voor Apple’s besturingssystemen aan bod, van iOS 18 tot macOS Sequoia. Het bedrijf kondigde zelfs zijn eigen, allesomvattende AI-feature aan, beter bekend als ‘Apple Intelligence‘.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Misschien heb je het even gemist, maar ook Apple’s oortjes mochten tijdens de keynote even schitteren. Het bedrijf kondigde namelijk een handvol nieuwe functies aan die in 2024 naar de AirPods komen! Sommige zijn exclusief voor de Pro-oordopjes, van andere mogen de meeste ‘recente’ modellen genieten. De volgende functies komen er dit jaar nog aan!

‘Siri Interactions’

AirPods 2024 nieuwe functies Siri Interactions

De grootste nieuwe AirPods-functie heet ook wel ‘Siri Interactions’. Deze is exclusief voor de AirPods Pro 2 en komt vooral van pas wanneer je onderweg bent en geen geluid wilt maken. Want doet Siri een aankondiging, dan kun je hierop reageren door met je hoofd simpelweg ja te knikken of nee te schudden. Handig als je bijvoorbeeld in de stiltecoupé zit, iemand je belt en dus geen tijd hebt om op te nemen. Siri Interactions werkt ook met het reageren op berichten, het beheren van meldingen en meer. Dat allemaal dus zonder dat je een woord hoeft te zeggen – of een hand hoeft te gebruiken.

Stemisolatie

Stemisolatie vind je al op de iPhone, iPad en Mac, maar straks ook op de AirPods Pro 2. Wanneer je via je Apple-apparaat met iemand een gesprek voert, bijvoorbeeld via Facetime, zorgt deze functie ervoor dat jouw stem wordt geïsoleerd en dat de kwaliteit hiervan wordt verbeterd. Je gesprekspartners kunnen je daardoor een stuk beter verstaan. Ook vervelende achtergrondgeluiden worden weggefilterd, zoals harde windvlagen of luidruchtige werkzaamheden. Draagt de ander ook een setje AirPods Pro, dan klinkt diens stem uiteraard ook beter voor jou.

Verstaanbaarheid films en series

Ook dialogen in films en series kun je straks beter verstaan, want de functie ‘Verbeter dialogen’ komt naar de AirPods. Dit zorgt ervoor dat stemmen in media meer boven de actie, muziek en andere achtergrondgeluiden uitkomen. Op het moment van schrijven werkt deze functie alleen als je de HomePod als televisiespeaker gebruikte, maar met iOS 18 komt hij ook naar de iPhone, Apple TV en geschikte audio-apparaten. En onder laatstgenoemde vallen dus ook de AirPods!

Persoonlijke ruimtelijke audio

Ruimtelijke Audio

Met gepersonaliseerde ruimtelijke audio kun je je AirPods precies afstemmen op jouw oren. Dit doe je door een scan van je oorschelp en gehoorgang te maken. Muziek, films en series klinken vervolgens precies zoals ze voor jou zouden moeten klinken! De functie is er al sinds iOS 16, maar met iOS 18 werkt hij ook tijdens het spelen van games. De muziek en andere geluiden die je hoort tijdens een spel, komt daardoor een stuk beter over.

Persoonlijke ruimtelijke audio voor games komt naar de AirPods 3, AirPods Max en AirPods Pro 2. Maar met laatstgenoemde wordt gamen nog aantrekkelijker. Deze oortjes beschikken straks namelijk over een snellere audio-overdracht voor mobiele games. Dit zorgt ervoor dat er een stuk minder vertraging is tussen wat er op je scherm gebeurt en de bijbehorende audio die jij in je oortjes hoort. Je audio wordt dus zowat direct naar je gehoorgangen gestuurd!

Nieuwe AirPods-functies 2024: release?

De nieuwe AirPods-functies zullen later in 2024 verschijnen, aldus Apple. Een concrete verschijningsdatum is nog niet bekend, al verwachten wij een release in september of oktober van dit jaar. Dan komt immers ook iOS 18 uit! Over updaten hoef je je dan geen zorgen te maken: dit gebeurt waarschijnlijk automatisch en is voor iedereen gratis.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de nieuwe AirPods-functies? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!