Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze 9 geniale AI-functies komen naar je iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple intelligence

Apple heeft tijdens de WWDC-keynote onder meer iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia aangekondigd. Met als meest indrukwekkende feature voor je iPhone, iPad en Mac: Apple Intelligence, afgekort tot AI. In de onderstaande video stelt Apple AI aan je voor, verderop lichten we onze favoriete AI-functies voor je uit.

Lees verder na de advertentie

Op de hoogte blijven van alles rondom iOS 18? Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

AI is in staat om tekst en afbeeldingen te begrijpen, en kan deze ook zelf genereren. De AI van Apple is bovendien in staat om je persoonlijke context te begrijpen en te gebruiken. Apple maakt AI hiermee nog toegankelijker voor iedereen. Je kunt straks niet meer zonder! Waar je met de al bekende AI-gereedschappen soms nog een drempel over moet – het is al met al toch wat nerdy – maakt Apple het eenvoudig, intuïtief en vooral ook heel leuk.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Wij zetten alvast onze negen favoriete Apple AI-functies voor je op een rij. En geven je antwoord op de vraag: werkt het ook op jouw iPhone?

1) Verbeterde schrijfhulpmiddelen

Apple Intelligence mail

De nieuwe Ai helpt je bij het herschrijven, proeflezen en samenvatten van teksten in apps zoals Mail en Notities. De optie “Herschrijven” toont je verschillende versies van de tekst zodat je precies de juist woorden weet te vinden, terwijl “Proeflezen” grammatica en zinsstructuur controleert. “Samenvatten” vat teksten helder en duidelijk samen

2) Prioriteitsberichten in Mail

Kom je niet meer door je eindeloze hoeveelheid mail heen? Geen idee wat prioriteit heeft? Apple Intelligence wel. De Mail-app heeft straks Prioriteitsberichten: belangrijke e-mails bovenaan de inbox. Je ziet snel de belangrijkste informatie – zonder de e-mails te openen.

3) Verbeterde meldingen

Met Prioriteitsmeldingen en de nieuwe Focusmodus “Minder Onderbrekingen” worden alleen belangrijke meldingen getoond. Dit helpt je om gefocust te blijven. Je wordt alleen lastiggevallen door meldingen die onmiddellijke aandacht vereisen. De AI is zelf slim genoeg om te begrijpen welke dat dan zijn.

4) Audio-opnames en transcripten

In de Notities- en Telefoon-apps kunnen je straks audio-opnames maken, transcriberen en samenvatten. Tijdens een gesprek worden de deelnemers overigens wel op de hoogte gebracht van opnames, en na het gesprek genereert Apple Intelligence een samenvatting van de belangrijkste punten.

5) Image Playground

iPad Image Playground

AI helpt je niet alleen met het maken van tekst maar ook met beeld: In Image Playground kun je snel leuke afbeeldingen maken in verschillende stijlen. Deze functie is geïntegreerd in apps zoals Berichten en Notities. Maar er is ook een aparte app om te experimenten met de verschillende mogelijkheden, de Playground.

6) Genmoji’s

Genmoji

Vergeet Animoji’s of Memoji’s. Je kunt straks Genmoji’s (generatieve emoji’s) maken door een beschrijving te typen. Of maak er een op basis van foto’s van vrienden en familie worden gemaakt. Deze gepersonaliseerde emoji’s kun je vervolgens toevoegen aan berichten of als stickers en reacties worden gedeeld.

7) Grote verbeteringen in Foto’s

De Foto’s-app helpt je nog beter met het terugvinden van je Foto’s. Je kunt een situatie beschrijven in natuurlijke taal. Dat voert veel verder dan de huidige zoekopdrachten als ‘kat’, ‘boom’ of ‘Amsterdam’. En dan is er ook nog het nieuwe retoucheergereedschap: dat verwijdert storende objecten uit foto’s.

8) Nieuwe Siri-functies

Siri is nu meer geïntegreerd en begrijpt beter de context van gebruikers. Daarmee wordt het veel meer de assistent die hij altijd al had moeten zijn. Siri kan taken eenvoudiger en sneller maken, context behouden tussen verzoeken, en gewoon veel meer begrijpen. En oh ja: Siri heeft een compleet nieuwe look!

9) ChatGPT-integratie

Zeg je AI, dan zeg je chatGPT. De updates brengen het beste van twee werelden naar je iPhone: chatGPT is namelijk geïntegreerd in al je Apple-apparaten. Siri kan ChatGPT’s kennis gebruiken om vragen te beantwoorden. Gebruik je toevallig al de betaalde versie van chatGPT? Dan kun je die koppelen zodat alles daarvan ook werkt op je iPhone, Mac en meer.

Ook op jouw iPhone?

Het goede nieuws is: iOS 18 komt naar alle iPhones waarop ook iOS 17 draait. Dat wil zeggen: de iPhone XS en XR of nieuwer. Helaas vragen de AI-functies heel veel van je chip. Daarom zijn deze functies voorbehouden aan de iPhone 15 Pro (Max) of nieuwer. Op de iPad en Mac werkt het ook, maar ook op de nieuwere modellen: je hebt er een M1-chip of nieuwer voor nodig. En dan nog een naar detail: voorlopig werkt het alleen in het Engels … Kortom: dit is voor velen van ons nog steeds iets voor de toekomst. Sorry voor het breken van je hart.