Terug naar Deze 5 nieuwe functies komen dit najaar naar je AirPods
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze 5 nieuwe functies komen dit najaar naar je AirPods

Door Ward Edema9 juni 2023 15:153 min. leestijd0

Je AirPods krijgen dit najaar een flinke update met allerlei handige nieuwe functies – ook als je een iets ouder model hebt. Dit moet je weten.

AirPods Black Friday

AirPods nieuwe functies

Hoewel de AirPods niet het eerste apparaat zijn waar je aan denkt bij software-updates, worden de oortjes regelmatig bijgewerkt. Dit gebeurt automatisch, en doorgaans zonder nieuwe functies – maar daar komt dit najaar verandering in.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Apple heeft deze week namelijk aangekondigd met een grote AirPods-update te komen die maar liefst vijf nieuwe functies toevoegt. Wij zetten ze voor je op een rij.

1. Verbeterd automatisch schakelen

Luister je met je AirPods naar muziek op je iPhone, en ga je vervolgens achter je Mac werken, dan gaat het switchen van het ene naar het andere apparaat niet altijd even soepel. Met de aankomende update wordt dit aangepakt. Volgens Apple komt de verbinding sneller en betrouwbaarder tot stand, waardoor het wisselen tussen apparaten veel soepeler gaat.

2. Met één klik dempen

Op bijna alle AirPods-modellen – met uitzondering van AirPods (1e generatie) en AirPods (2e generatie) – wordt het dempen van je microfoon tijdens een gesprek een stuk gemakkelijker. Je hoeft straks alleen één keer te klikken op het steeltje van de AirPods om de microfoon op stil te zetten. Op de AirPods Max gaat dit met de Digital Crown.

3. Adaptieve audio

De volgende drie functies zijn exclusief voor de AirPods Pro 2. De eerste is Adaptieve audio. In deze nieuwe stand, die naast transparantiemodus en ruisonderdrukking te vinden is, wordt je audio constant geoptimaliseerd.

AirPods Pro 2 noise cancelling

Rijdt er een auto achter je? Dan hoor je die om je alert te houden. Maar is er iemand aan het boren? Dan wordt dat gefilterd. En praat er iemand tegen je? Dan hoor je de stem luid en duidelijk. Zo hoor je dus precies wat je wilt horen, en juist niet wat storend kan zijn.

4. Gespreksdetectie

Volop van muziek genieten met je AirPods Pro 2 is fijn, maar als je even moet praten met iemand, dan is dat nogal lastig als je jezelf niet hoort. Met Gespreksdetectie wordt het volume van je muziek verlaagd, en worden stemmen van mensen om je heen juist versterkt, zodra je begint te praten.

5. Gepersonaliseerd volume

h2 chip airpods pro 2

De laatste nieuwe functie die in het najaar naar de AirPods Pro 2 komt is Gepersonaliseerd volume. Met AI leren je AirPods hoe je luistert naar muziek. Oftewel, hoe luid zet je je oortjes in bepaalde omgevingen? Met die informatie passen je AirPods voortaan het volume zelf aan.

AirPods update: wanneer?

De grote update voor je AirPods komt waarschijnlijk in september 2023 uit. Apple spreekt zelf enkel over ‘dit najaar’, dus een iets latere release in oktober is ook nog een mogelijkheid. Hoe dan ook hebben we niet héél veel geduld nodig.

Wil je meer nieuws over Apple direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Apple

 

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »

Praat mee!

avatar