Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zó verlengt iOS 14.2 de levensduur van je AirPods Pro

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPods Pro in doosje


Lees verder na de advertentie

Sinds vorige week kun je iOS 14.2 downloaden voor je iPhone. Met nieuwe functies als een Shazam-knop en nieuwe emoji’s. Voor eigenaars van de AirPods Pro is er ook iets interessants: zo zorgt iOS 14 ervoor dat de levensduur van je AirPods wat wordt opgerekt!

AirPods Pro geoptimaliseerd opladen

Het is niet goed om apparaten volledig op te laden en ze dan nog uren ongebruikt aan de oplader te laten hangen. Om de accu van je batterij minder snel te laten verouderen, introduceert iOS 14.2 de functie geoptimaliseerd opladen. Met deze functie geactiveerd, laden je AirPods Pro op tot tachtig procent. Daarna volgt een pauze. Het opladen wordt later hervat, zodat je pods de honderd procent aantikken precies op het moment dat je ze gaat gebruiken.

Hoe dat kan? Je iPhone is slim genoeg om na verloop je oplaadroutine te leren kennen. Als jij altijd ’s nachts je AirPods oplaadt en ze dan om acht uur ’s ochtends van de lader haalt, dan zorgt je iPhone dat precies op dat moment het opladen is voltooid.

AirPods Pro geoptimaliseerd opladen


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Zo kun je je AirPods Pro geoptimaliseerd opladen:

  • Open de Instellingen-app.
  • Tik op Bluetooth.
  • Verbind je AirPods (open het doosje) en tik op de i-knop erachter.
  • Schakel ‘Geoptimaliseerd opladen’ in.

Ook op de iPhone

Misschien denk je: dit heb ik eerder gehoord. Dat kan kloppen, want dezelfde functie voor geoptimaliseerd opladen bestaat al een tijdje op je iPhone. En ook je Mac heeft sinds kort een soortgelijke functie: batterijconditiebeheer.