Terug naar 'Apple Watch Series 4 krijgt groter scherm en langere accuduur'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple Watch Series 4 krijgt groter scherm en langere accuduur'

Door Sven Lamers28 maart 2018 15:122 min. leestijd0

Ná het Apple-event is vóór het Apple-event. Het duurt nog eventjes, maar in september presenteert Apple waarschijnlijk de Apple Watch Series 4. Als we de analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities mogen geloven, dan krijgt dit model een compleet nieuw design. Dat bleef sinds de eerste lancering in 2015 nagenoeg ongewijzigd. Het nieuwe design maakt volgens Kuo zowel een groter scherm als een langere accuduur mogelijk.

Nieuwe Apple Watch

15 procent groter scherm

Kuo heeft doorgaans goede contactpersonen bij Apple’s toeleveranciers. Deze beweren dat het beeldscherm van de Apple Watch Series 4 zo’n 15 procent groter wordt dan bij de voorganger. Of hierdoor ook de grootte van de horlogekast veranderd, is niet bekend. Het display van de Watch heeft op dit moment echter nog een vrij dikke rand, dus het zou kunnen dat die gewoon smaller wordt. Op die manier zou de Apple Watch zijn compacte afmetingen (er is een 38mm- en een 42mm-variant) kunnen behouden.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Langere accuduur

Ook heeft Kuo gehoord dat de Apple Watch Series 4 het langer moet volhouden op een acculading. Dat kan twee dingen betekenen: of Apple maakt de accu groter, of de andere onderdelen worden energiezuiniger. Blijft de grootte hetzelfde, wordt een grotere accu moeilijk. Aannemelijker is dat de gps-chip minder energie gaat verbruiken, evenals de 4G-modem in de Apple Watch + Cellular. En daarover gesproken: die willen we dit jaar ook in Nederland.

Betere sensoren om je gezondheid bij te houden

Ten slotte laat Kuo weten dat de Apple Watch Series 4 beter in staat is om je gezondheid in de gaten te houden. Hierover zijn geen details bekend, maar er zijn al langer geruchten over een sensor die je bloedsuikerspiegel gaat meten. Ook een ingebouwd ecg om hartritmestoornissen te herkennen is mogelijk. Dat laatste doet de Watch overigens nu al vrij goed.

Misschien horen we al in juni tijdens de WWDC iets meer over de Series 4, maar waarschijnlijker is een presentatie in het september. De laatste jaren presenteerde Apple de Watch altijd samen met een nieuwe iPhone.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar