Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

AirPods 4 release: dit is wanneer de nieuwe oortjes verschijnen

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
AirPods 4 release

De AirPods 4 worden behoorlijk vernieuwend, maar het is nu eindelijk duidelijk wanneer de oortjes uitkomen. Dit moet je weten over de AirPods 4 release.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de AirPods? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

AirPods 4

De reguliere AirPods zijn het instapmodel van Apple’s draadloze oordopjes. De meest recente uitvoering heeft niet alleen een krachtig geluid, maar ook veel functies die voorheen alleen voor de AirPods Pro waren. Denk aan de Adaptieve EQ, spatwaterdichtheid en ondersteuning voor Zoek mijn. En de bijbehorende oplaadcase laadt de oortjes vanzelf op wanneer je ze in het doosje stopt.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Er zijn inmiddels drie generaties van de AirPods, maar dit jaar komen de AirPods 4 er al aan. Sterker nog, volgens de geruchten verschijnen er twee versies van deze oortjes: een ‘gewoon’ setje, en een luxer paar. Maar wanneer kun je ze verwachten? En wat zijn de verschillen tussen de modellen?

AirPods 4 release

Beide versies van de AirPods 4 komen later dit jaar uit, zo schrijft Mark Gurman van Bloomberg in zijn nieuwsbrief. Hij beweert dat massaproductie van de oortjes al in mei van start gaat. En daardoor verwacht hij dat de oortjes in september of oktober van 2024 in de winkels liggen.

Er komen dus twee versies van de oortjes. Het eerste, goedkopere model krijgt naar verluidt een betere pasvorm, verbeterde geluidskwaliteit en een oplaadcase met usb-c. Al die vernieuwingen komen ook naar de luxere uitvoering. Maar er is meer: deze oortjes krijgen ook actieve ruisonderdrukking, en het oplaaddoosje krijgt een speakertje voor het afspelen van geluid met Zoek mijn.

Andere AirPods?

Andere oortjes komen er dit jaar waarschijnlijk niet aan. De AirPods Pro hebben vorig jaar nog een mini update gekregen, met de komst van oplaaddoosjes met usb-c. De kans is dan ook klein dat de AirPods Pro 3 al in 2024 worden aangekondigd – al krijgen ze mogelijk wel een nieuwe gehoorfunctie in iOS 18.

De AirPods Max worden dit jaar mogelijk wél in het zonnetje gezet. Apple’s eerste (en enige) koptelefoon kwam uit in 2020, en sindsdien heeft hij nog geen enkele opvolger gekregen. Maar inmiddels gaan er al enige tijd geruchten over de AirPods Max 2, zoals over nieuwe kleuren en usb-c. En de Max hebben nog altijd geen ondersteuning voor Lossless audio, terwijl het prijskaartje daar wel om vraagt.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de AirPods? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!