Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

AirPods Pro binnenkort te gebruiken als gehoorapparaat

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
AirPods Pro iOS 18

iOS 18 komt eraan, en naar verluidt komt deze update ook met een nieuwe functie voor de AirPods Pro.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over AirPods of iOS 18? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

AirPods Pro & iOS 18

iOS 18 is de volgende grote update voor het besturingssysteem van de iPhone. In juni wordt hij aangekondigd, later dit jaar kun je hem installeren. En daar krijg je dan allerlei nieuwe functies voor terug – mogelijk zelfs een compleet nieuw ontwerp voor de interface.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Mark Gurman van Bloomberg schreef vannacht dat de update zelfs voor groot AirPods-nieuws zal zorgen. Volgens hem krijgen de Pro-oortjes namelijk ‘een belangrijke nieuwe gehoorapparaatmodus’. Meer heeft hij niet verklapt, maar dit is niet de eerste keer dat Gurman over gehoorfuncties van de AirPods schrijft. Zo beweerde hij eerder al dat er in de toekomst ook AirPods komen waarmee je zelf een gehoortest kunt uitvoeren.

Toegankelijkheidsfuncties

De AirPods hebben nu ook al wat functies voor je gehoor. Zo is er sinds iOS 12 ‘Live luisteren’, waarmee je je iPhone of iPad als microfoon kunt gebruiken en het geluid vervolgens naar je AirPods wordt gestuurd. En in 2021 kwam er ook ‘Gespreksversterking’: richt je op een spreker die voor je staat en je kunt diegene gemakkelijker verstaan.

Nieuwe AirPods?

Aan de hardware van de AirPods Pro gaat dit jaar verder niets veranderen, aldus Gurman. De huidige versie heeft immers vorig jaar nog een kleine upgrade gekregen: de Lightning-aansluiting van het oplaaddoosje werd toen vervangen door usb-c. En het jaar daarvoor kwamen de AirPods Pro 2 überhaupt pas uit. Gurman verwacht de volgende generatie dan ook niet voor 2025.

Toch verwachten we dit jaar wel nieuwe versies van wat andere AirPods-modellen. De AirPods Max bijvoorbeeld. Apple’s koptelefoon heeft al sinds zijn release in 2020 geen upgrade gekregen, en het wordt hoog tijd dat deze ook wordt uitgerust met usb-c. Plus gebruikers hopen al jaren op ondersteuning voor Lossless audio.

Last but not least: ook de AirPods 4 komen eraan. Deze krijgen een nieuw ontwerp, inclusief betere pasvorm, verbeterde geluidskwaliteit en een oplaaddoosje met usb-c. Maar dat niet alleen: er komt ook voor het eerst een luxere uitvoering van deze oortjes. Deze krijgen actieve ruisonderdrukking, evenals een doosje met een speaker. Al hangt daar uiteraard ook een hoger prijskaartje aan.