Terug naar Account verwijderen in app? Deze maand wordt het eenvoudiger
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Account verwijderen in app? Deze maand wordt het eenvoudiger

Door Maurice Snijders3 juni 2022 10:002 min. leestijd0

Apple kondigde vorig jaar al een nieuwe maatregel aan in de App Store-richtlijnen en voert die de komende maand door. De nieuwe maatregel houdt in dat alle apps die het aanmaken van accounts ondersteunen, voortaan een in-app optie moeten bieden waarmee gebruikers hun account ook weer kunnen verwijderen. De maatregel is dus al eens uitgesteld, maar wordt nu dan toch doorgevoerd.

app store richtlijnen

Account verwijderen in app

Vanaf 30 juni 2022 moeten alle apps in de App Store waarmee gebruikers een nieuw account kunnen aanmaken, ook een manier bieden om dat account weer te verwijderen wanneer de gebruiker dat wil. Een optie om gebruikersaccounts tijdelijk te deactiveren is dan ook niet meer voldoende. Gebruikers moeten hun account, inclusief al de persoonlijke gegevens die aan het account zijn gekoppeld, daadwerkelijk kunnen verwijderen. De optie moet bovendien ook nog makkelijk terug te vinden zijn in de app.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

De veranderingen in de richtlijnen staan gedetailleerd beschreven in de App Store Review Guidelines 5.1.1. Daarin wordt uitgelegd wat apps wel en niet mogen doen als het gaat om het aanmaken en gebruiken van accounts.

Log in met Apple

Als een app gebruikmaakt van de feature ‘Log in met Apple’, moet de ontwikkelaar er voortaan voor zorgen dat de tokens van de gebruiker zijn ingetrokken nadat het account is verwijderd. Apple wil gebruikers zo meer controle geven over hun gegevens, zodat ze nog meer privacy hebben bij het gebruik van apps van andere aanbieders. Hieruit blijkt opnieuw dat Apple privacy hoog in het vaandel heeft.

Groepsactiviteiten

Ook voor apps die online groepsactiviteiten organiseren, geldt vanaf 30 juni een nieuwe maatregel. Die apps moeten voortaan namelijk verplicht gebruikmaken van in-app aankopen voor het aanbieden van hun diensten. Deze nieuwe richtlijn staat beschreven in de App Store Review Guideline 3.1. Het is een maatregel die in 2020 al werd geïntroduceerd, vervolgens meerdere keren werd uitgesteld en nu dus alsnog wordt doorgevoerd.

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar