Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 162Aan de slag met alles in macOS Sequoia 🐿️
iCreate 162

Grappig: nieuwe Apple-reclame toont belang van privacy (video)

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
nieuwe Apple-reclame

Afgelopen woensdag verscheen er een nieuwe Apple-reclame voor de iPhone online. Daarin wordt op een heel grappiger manier getoond hoe jouw persoonlijke informatie online wordt verzameld om je vervolgens gericht reclame te kunnen sturen. Dat is niet bepaald iets nieuws, maar het benadrukt wel dat Apple privacy hoger in het vaandel heeft dan andere fabrikanten.

Nieuwe Apple-reclame

In de Apple-reclame loopt een vrouw rond in een platenzaak, waar ze plotseling een geheime dataveiling tegenkomt. Daar worden haar persoonlijke gegevens letterlijk geveild. Gelukkig schakelt ze op haar iPhone direct ‘Toestemming voor tracking’ uit en ‘Privacybescherming’ in Mail in. Haar persoonlijke data, de veilingmeester en het biedende publiek verdwijnen vervolgens als sneeuw voor de zon.

Privacy-rapport apps

Dat Apple privacy hoog in het vaandel heeft, is al veel langer duidelijk. Zo is er sinds iOS 15.2 zelfs een nieuwe privacy-functie op de iPhone: het ‘Rapport over privacy van apps’. Dit rapport laat zien hoe vaak apps gebruikmaken van privacygevoelige zaken zoals je camera, microfoon, locatie, netwerkactiviteit en nog veel meer. Gezien de nadruk die in deze Apple-reclame op privacy ligt, achten we de kans groot dat Apple de privacy-features in iOS 16 nog verder uitbreidt.


kooptip


De iPhone 16 Pro Max nu vanaf €719,- bij inruil!


De iPhone 16 Pro Max nu vanaf €719,- bij inruil!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van KPN hebt

privacyrapport apps

Om het rapport ook echt te gebruiken, moet je het overigens wel eerst activeren. Dat doe je als volgt:

  • Open de app Instellingen.
  • Tik op ‘Privacy’.
  • Veeg helemaal naar beneden en tik op ‘Rapport over privacy van apps’.
  • Tik op ‘Schakel rapport over privacy van apps in’.

Voortaan wordt al de informatie netjes voor je bijgehouden. Keer je hier na een tijdje weer terug, dan zie je de verzamelde gegevens verdeeld over vier onderwerpen: ‘Toegang tot gegevens en sensors’, ‘Netwerkactiviteit van apps’, ‘Netwerkactiviteit van websites’ en ‘Vaakst gecontacteerde domeinen’.

Heb je geen behoefte (meer) aan het privacy-rapport, dan schakel je het net zo gemakkelijk weer uit. Volg daarvoor gewoon weer dezelfde stappen die we hierboven hebben beschreven.