Terug naar 8 cijfers over de Apple Pencil
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

8 cijfers over de Apple Pencil

Door Laura Grootaarts15 november 2015 11:443 min. leestijd0

De iPad Pro die deze week verscheen, wordt vaak in één adem genoemd met de Apple Pencil. Dat is Apple’s eerste eigen stylus en hij is speciaal ontworpen voor de gloednieuwe mega-iPad. Dit zijn de belangrijkste cijfers over de Apple Pencil.

De Apple Pencil werkt op slechts 1 soort iPad

Deze stylus is speciaal ontworpen voor de iPad Pro. Dat klinkt heel mooi, maar het betekent ook dat hij uitsluitend en alleen werkt op deze tablet. Op een andere iPad of op een iPhone hoef je er niks van te verwachten.

Apple Pencil Mail

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De stylus is maar aan 1 iPad tegelijk te koppelen

Heb je je Pencil gekoppeld aan je iPad Pro, dan kun je er niet zomaar mee verder krabbelen of schrijven op de iPad Pro van een collega. Je kunt hem slechts aan één device tegelijkertijd koppelen.

Je moet 4 tot 5 weken wachten op de Apple Pencil

Als je de Apple Pencil tegelijkertijd met de iPad Pro wilt aanschaffen, heb je op dit moment dikke pech. In de webwinkel van Apple wordt gesproken over een wachtlijst van 4 tot 5 weken. Dat is niet eens meer op tijd voor Sinterklaas.

240 signalen per seconde

Als de iPad Pro de Apple Pencil herkent, scant hij deze maar liefst 240 keer per seconde, twee keer meer dan wanneer de iPad je vinger detecteert. Daardoor merk je op het scherm nauwelijks vertraging: wat je tekent, verschijnt zo goed als direct op het scherm. Het gaat slechts om milliseconden.

De batterij gaat 12 uur mee

Een Apple Pencil die volledig is opgeladen gaat tot wel 12 uur mee. Dat is langer dan de iPad Pro zelf, die moet namelijk na 10 uur weer aan het infuus.

Binnen 15 seconden lap je je Apple Pencil weer op

Is-ie toch leeg, je stylus? De Apple Pencil heeft een Lightning Connector. Prik hem 15 seconden in je iPad en je kunt er zeker weer een halfuur mee schetsen, tekenen of gewoon schrijven.

Apple Pencil opladen

Je gaat hem 634 keer kwijtraken

Steve Jobs was ooit fel tegen de komst van een stylus. ‘Wie wil er nu een stylus? Je moet hem oppakken, weer neerleggen. Je raakt hem kwijt. Bah.’ Daarmee had hij een punt en Apple heeft daarmee niets gedaan. De Apple Pencil is niet magnetisch, dus je kunt hem niet vastkleven aan je iPad. Zelfs in de andere accessoire voor de iPad Pro, de Smart Keyboard, zit geen opbergvakje voor de Apple Pencil.

En het belangrijkste getal …

De Apple Pencil kost € 109. Dat is vergelijkbaar met 265 ordinaire BIC-pennen. Of met bijna 2 keer de Wacom Bamboo Fineline 2-stylus.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar