Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

7 verborgen boodschappen in Apple’s Keynote-uitnodiging

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
verborgen boodschappen


Lees verder na de advertentie

Gisteren verstuurde Apple de officiële uitnodiging voor de keynote, met daarin een curieus gekleurd Apple-logo. Op internet wordt nu lustig gespeculeerd over de verborgen boodschappen achter het logo. We zetten de zeven beste (en meest krankzinnige) op een rij.

Apple keynote 12 september

De verborgen boodschappen in Apple’s uitnodiging

1.  iOS 11

Verborgen boodschappen


kooptip

We weten vrijwel zeker dat de iPhone 8 een vrijwel randloos ontwerp heeft. Maar wat gebeurt er in iOS 11 rondom de uitstulping voor de camera? Wordt de uitsnede gecamoufleerd door bovenin een zwarte kleur te tonen, of loopt het scherm gewoon door tot in de hoeken? Twitteraar Dhvanesh Adiya denkt het bewijs voor het laatste te hebben gevonden. Hij ziet het lichtgele vlak als het scherm van een iPhone en die loopt inderdaad mooi door tot naast de uitsnede van de Appel. Bewijs geleverd!

2. Twee iPhones

In het logo zijn de contouren van twee iPhones te ontwaren. Onderin zie je de omtrek van een iPhone in de kleur Blush Gold, maar duidelijker nog is de witte of zilveren iPhone aan de bovenkant – let op de afgeronde hoek. Dit zou erop kunnen wijzen dat Apple inderdaad twee iPhone-modellen presenteert. Namelijk de iPhone 8 en de iPhone 7s (Plus).

 

3. OLED

Dat de iPhone 8 een oled-scherm krijgt, zit er dik in. Zeker nu een Reddit-gebruiker de volgende boodschap aan het licht bracht. Hij bespeurde de kleuren oranje, lichtblauw, ecru en donkerblauw. De eerste letter van de kleuren vormen samen oled. Wát een ontdekking!

Wij namen nog wat andere kleuren waar. De kleuren sepia (S), citroengeel (C), ivoorwit (I), felroze (F) en indigo (I), welteverstaan. Maakt samen scifi. Betekent dit dat de iPhone 8 fabelachtige sciencefiction-functies krijgt? Zou het dan toch?

4. Texas

vlag-texts

Het gekleurde Apple-logo bestaat onderin voornamelijk uit rode kleurtinten. Daarboven is het lichtgelig – bijna wit– en de linkerkant wordt gedomineerd door de kleur blauw. Veel Amerikanen zien dit als een bemoedigend gebaar naar Texas, dat op dit moment geteisterd wordt door de tropische storm Harvey. De Texaanse vlag is immers ook onderaan rood, boven wit en links blauw.

5. Amerikaanse vlag (Of toch die van Tsjechië?)

amerika vlag

Anderen zweren bij de Amerikaanse vlag. Ook die bevat linksboven een blauw vlak. Volgens sommige Amerikanen kan dat maar één ding betekenen: Apple laat de volgende Apple-fabrieken in Amerika bouwen – precies zoals Trump het wil.

vlag Tsjechië

De Tsjechen zijn daar overigens niet mee eens: die Apple-fabrieken worden in Tsjechië geplempt. En zeg nou zelf: die vlag vertoont inderdaad wat overeenkomsten.

6. ARKit

augmented reality ios 11

Ook vaak gelezen: het Apple-logo heeft met de rode en blauwe verkooptinten wat weg van het ARKit-logo. De iPhone 8 krijgt waarschijnlijk verschillende augmented reality-functies, dus het is zeker niet ondenkbaar ARKit een rol speelt bij het september-event.

7. Creditcard

iPhone creditcard

Maar eigenlijk lijkt die witte vlek nog wel het meest op een creditcard, nietwaar? Apple attendeert ons alvast netjes op het betaalpasje, die we straks hard nodig hebben om het 1000 dollar kostende telefoontje binnen te slepen.