Terug naar 5 dingen die de Apple Pencil niet kan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

5 dingen die de Apple Pencil niet kan

Door Laura Grootaarts28 november 2015 07:583 min. leestijd3

De Apple Pencil is een fantastische stylus voor je iPad Pro. Tekenen en schrijven voelt hiermee heel natuurlijk, alsof je gewoon bezig bent op papier. Hoe harder je drukt, hoe donkerder de lijn, net zoals bij een echt potlood. Hij reageert supersnel: wat je doet, is direct terug te zien op het scherm van de iPad, zonder merkbare vertraging. Maar hoe fijn deze accessoire is: er zijn ook wat dingen die hij niet kan (maar daar hebben we wel naar moeten zoeken).

Disney Pencil

1. Het berichtenscherm openen

Veeg je over de bovenste rand van je iPhone naar beneden, dan verschijnt het berichtencentrum. Veeg je vanaf de onderkant van je scherm naar boven, dan zie je het bedieningspaneel, van waaruit je bijvoorbeeld snel een foto maakt of de rotatievergrendeling in- of uitschakelt. Maar dit moet je doen met je vingers, met de Pencil gaat het niet. Dat geldt overigens ook voor verschillende multitask-functies. Dat is eigenlijk niet meer dan logisch, want je wilt niet tijdens het tekenen steeds per ongeluk iets tevoorschijn swipen.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

2. Nee, de achterkant is geen gum

Je tekent iets en bent er niet tevreden over. Intuïtief verwijder je het kapje van de achterkant van de pencil, je draait hem om en … Nee, je doet het verkeerd! Onder het kapje gaat geen digitale gum schuil, maar de Lightning Connector. Gummen kán wel, maar gewoon met de punt van de Apple Pencil. Selecteer hiervoor het gum-gereedschap in de app waarin je bezig bent.

Apple Pencil opladen

3. Tekenen op een oude iPad of op een iPhone

Vind je de Apple Pencil echt heel gaaf en wil je hem gebruiken op bijvoorbeeld je iPad Air of iPad mini? Houd die 100 euro maar lekker in je portemonnee. De Apple Pencil is ontworpen voor de iPad Pro, en werkt ook uitsluitend op deze tablet. Je kunt hem niet gebruiken op een oudere iPad of op je iPhone.

4. Verder schrijven op een andere iPad Pro

Je koppelt je Pencil aan de iPad Pro via bluetooth. Maar verder schrijven op een andere iPad, bijvoorbeeld op die van een collega? Dat zit er niet in. Je moet de pencil dan eerst ontkoppelen via ‘Instellingen>Bluetooth>Apple Pencil>Vergeet. Daarna prik je de stylus in de andere iPad en maak je daar opnieuw verbinding.

5. De punt is niet te slijpen

Dat klinkt natuurlijk ook niet al te snugger, maar jammer is het wel. De punt van de Pencil gaat namelijk niet eeuwig mee, je moet hem na een tijd vervangen. Apple levert één extra punt mee voor de Pencil, punten die los te koop zijn hebben we nog niet gezien. We weten nog niet hoelang je vooruit kunt met één punt.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
henk
Lezer
henk

De gum functie mis ik het meest. Ik moet eerlijk zeggen dat ik blij ben dat je het bedieningspaneel en notificatiescherm niet kan openen met de penicil. Dit vond ik met een andere stylus namelijk nog al irritant tijdens het tekenen.

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Ja, dat van het notificatiescherm moet wel bijna een bewuste keuze zijn geweest van Apple!

Bob Janssen
Lezer
Bob Janssen

Er zitten twee puntjes bij…. Eentje zit er al op en er zit nog een losse bij. Gebruik de Pencil nu al een tijdje en mijn vrouw gebruikt hem regelmatig om tekeningen in te kleure met de Pigment App en het eerste puntje is nog weinig tot niets aan te zien. Met de Pigment App moet je heel veel heen en weer gaan met de Pencil, dus we proberen niet altijd dezelfde kant van de punt te gebruiken om de slijtage wat te verdelen. Weet niet of het uitmaakt maar tot dusver nog steeds goed! De punten zijn te bestellen… Lees meer »