Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

5 belangrijke dingen die de HomePod (nog) niet kan

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
HomePod


Lees verder na de advertentie

Vorige week is in een aantal Engelstalige landen de voorverkoop van de HomePod van start gegaan. De lancering van de slimme speaker werd meermaals uitgesteld, maar toch lijkt Apple iets te vroeg te zijn. Er zijn namelijk nogal wat functies die bij de HomePod ontbreken …

Beperkingen HomePod

De HomePod is verkrijgbaar in het zwart en wit en kost 350 dollar. Dit vrij veel geld voor een speaker, zeker als je het vergelijkt met de prijzen van de slimme speakers van Amazon en Google. Bovendien is er een hoop wat Apple’s HomePod nog niet kan:

1. Multiroom-audio

Apple kondigde het zelf nog aan als hoofdfunctie van de HomePod: als je meerdere HomePods hebt, kun je deze aan elkaar koppelen en een stereogeluid creëren in je huis. En deze ‘hoofdfunctie’ ontbreekt nog. Op z’n vroegst wordt deze functionaliteit pas eind maart verwacht, met de komst van AirPlay 2.

2. Siri werkt niet met Spotify

Spotify automodus


kooptip

Met de HomePod kun je Siri vragen om een bepaald liedje af te spelen. Tenminste: een liedje van de muziekdienst Apple Music. Gebruik je – net als 140 miljoenen anderen – Spotify? Dan heb je vooralsnog pech. Je zult je liedjes dan nog op de ‘ouderwetse manier’ (via je iPhone) moeten streamen.

3. Android-gebruikers hebben pech

Heb je Android-visite over de vloer? Dan kunnen ze uiteraard een praatje maken met je speaker, maar een verbinding met een Android-apparaat zit er niet in. Het apparaat ondersteunt Bluetooth 5.0, maar kan niet als een standaard Bluetooth-apparaat worden gebruikt. Bovendien heeft de HomePod geen zelfstandige app; je vindt hem in Apple’s Woning-app, die alleen beschikbaar is voor iOS-apparaten.

4. Hij ziet je familie als één persoon

Voorkant HomePod

De HomePod leert de muzikale smaak van de gebruiker kennen, zodat hij automatisch liedjes afspeelt die goed in de smaak vallen. Klinkt goed, maar er is één probleem: hij herkent geen stemmen, dus de HomePod weet niet of jij tegen hem praat, of je partner, zus, vriend, of buurvrouw. En die hebben vast niet allemaal dezelfde smaak …

5. Verkrijgbaarheid

Tot slot de belangrijkste beperking: de HomePod is voorlopig nog niet verkrijgbaar in Nederland. Het is zelfs nog niet zeker dat de slimme speaker zijn intrede maakt in Nederland. In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië is hij 9 februari verkrijgbaar. Frankrijk en Duitsland volgen in het voorjaar.