Terug naar 5 belangrijke dingen die de HomePod (nog) niet kan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

5 belangrijke dingen die de HomePod (nog) niet kan

Door Koen van Ekeren31 januari 2018 13:532 min. leestijd0

Vorige week is in een aantal Engelstalige landen de voorverkoop van de HomePod van start gegaan. De lancering van de slimme speaker werd meermaals uitgesteld, maar toch lijkt Apple iets te vroeg te zijn. Er zijn namelijk nogal wat functies die bij de HomePod ontbreken …

Homepod

Beperkingen HomePod

De HomePod is verkrijgbaar in het zwart en wit en kost 350 dollar. Dit vrij veel geld voor een speaker, zeker als je het vergelijkt met de prijzen van de slimme speakers van Amazon en Google. Bovendien is er een hoop wat Apple’s HomePod nog niet kan:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Multiroom-audio

Apple kondigde het zelf nog aan als hoofdfunctie van de HomePod: als je meerdere HomePods hebt, kun je deze aan elkaar koppelen en een stereogeluid creëren in je huis. En deze ‘hoofdfunctie’ ontbreekt nog. Op z’n vroegst wordt deze functionaliteit pas eind maart verwacht, met de komst van AirPlay 2.

2. Siri werkt niet met Spotify

Spotify automodus

Met de HomePod kun je Siri vragen om een bepaald liedje af te spelen. Tenminste: een liedje van de muziekdienst Apple Music. Gebruik je – net als 140 miljoenen anderen – Spotify? Dan heb je vooralsnog pech. Je zult je liedjes dan nog op de ‘ouderwetse manier’ (via je iPhone) moeten streamen.

3. Android-gebruikers hebben pech

Heb je Android-visite over de vloer? Dan kunnen ze uiteraard een praatje maken met je speaker, maar een verbinding met een Android-apparaat zit er niet in. Het apparaat ondersteunt Bluetooth 5.0, maar kan niet als een standaard Bluetooth-apparaat worden gebruikt. Bovendien heeft de HomePod geen zelfstandige app; je vindt hem in Apple’s Woning-app, die alleen beschikbaar is voor iOS-apparaten.

4. Hij ziet je familie als één persoon

Voorkant HomePod

De HomePod leert de muzikale smaak van de gebruiker kennen, zodat hij automatisch liedjes afspeelt die goed in de smaak vallen. Klinkt goed, maar er is één probleem: hij herkent geen stemmen, dus de HomePod weet niet of jij tegen hem praat, of je partner, zus, vriend, of buurvrouw. En die hebben vast niet allemaal dezelfde smaak …

5. Verkrijgbaarheid

Tot slot de belangrijkste beperking: de HomePod is voorlopig nog niet verkrijgbaar in Nederland. Het is zelfs nog niet zeker dat de slimme speaker zijn intrede maakt in Nederland. In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië is hij 9 februari verkrijgbaar. Frankrijk en Duitsland volgen in het voorjaar.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar