Terug naar iPhone X niet te ontgrendelen met 3D-hoofd
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone X niet te ontgrendelen met 3D-hoofd

Door Laura Grootaarts17 december 2018 14:412 min. leestijd0

De nieuwste iPhones ontgrendel je met Face ID (gezichtsherkenning). Hoe gemakkelijk is dit systeem om de tuin te leiden? Een verslaggever van Forbes nam de proef op de som en ging aan de slag met een 3D-geprint hoofd. Naast de iPhone werden ook vier Android-toestellen uitgeprobeerd.

iPhone X laat zich niet foppen

3d hoofd face id

De verslaggever liet voor een paar honderd dollar een zeer realistische 3D-versie van zijn hoofd maken en probeerde daarmee de iPhone X en enkele Android-toestellen te ontgrendelen. De geteste Android-toestellen – de LG G7 ThinQ, Samsung S9, Samsung Note 8 en OnePlus 6 – lieten zich stuk voor stuk foppen door het nep-hoofd, hoewel het bij het ene toestel wat langer duurde dan bij het andere. Het lukte echter met geen mogelijkheid om de iPhone X op deze manier te ontgrendelen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Veiligheid Face ID

De kans dat iemand anders jouw iPhone met zijn of haar gezicht kan ontgrendelen, is bijzonder klein. Apple heeft het over een kans van 1 op 1.000.000. Alleen bij familieleden die erg veel op elkaar lijken en bij jonge kinderen kan de kans wat groter zijn, zo bleek ook uit een test met een identieke tweeling. De iPhone herkent bovendien of je ogen geopend zijn en of je aandacht gericht is op het apparaat – zo wordt het lastig voor een ander om de iPhone te ontgrendelen met jouw gezicht (bijvoorbeeld als je slaapt).

Face ID wordt ondersteund door de iPhone X, de iPhone XR en de iPhone XS (Max). Sinds dit jaar is er voor het eerst ook een iPad met Face ID verkrijgbaar: de iPad Pro 2018. Daarover lees je meer in het onderstaande dossier.

Meer weten over iPad Pro 2018?
Bekijk dit dossier
iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar