Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Apple waarschuwt voor apps die straks niet meer werken op je Mac

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook


Lees verder na de advertentie

Het wordt steeds duidelijk dat 32-bit apps op de Mac binnenkort verleden tijd zijn. Sinds deze week krijg je een melding als je in macOS High Sierra zo’n app opent.

32-bit apps macOS melding

32-bit apps macOS verouderd

Alle moderne Mac bevatten krachtige 64-bit processors en een Mac komt het best tot zijn recht als je daarop ook 64-bit apps gebruikt. Apple heeft daarom besloten om in de toekomst geen ondersteuning meer te bieden voor 32-bit apps. Zelf geven ze aan dat de uiteindelijke datum voor de transitie op dit moment nog niet in bekend is. Maar het ligt voor de hand dat het gaat gebeuren als de opvolger van macOS High Sierra verschijnt, in september.

Je bent gewaarschuwd

Apple kondigde tijdens de WWDC 2017 al aan dat het einde voor 32-bit apps nadert en dat wordt nu steeds duidelijker. Sinds deze week krijg je in de meest recente versie van macOS High Sierra een melding bij het openen van een 32-bit app. Hierin staat dat de app niet geoptimaliseerd is en dat het programma moet worden bijgewerkt door de ontwikkelaar. Weet je nu al dat je een app gaat missen, dan zit er niet veel anders op dan contact opnemen met de ontwikkelaar ervan.


kooptip

Je krijgt de melding slechts één keer per programma te zien. Wil je een totaaloverzicht zien van de apps die straks niet meer werken op je Mac? Lees dan ook ons artikel Controleer welke apps binnenkort niet meer werken op je Mac.

Lees ook ons dossier over macOS High Sierra.