Terug naar Apple waarschuwt voor apps die straks niet meer werken op je Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple waarschuwt voor apps die straks niet meer werken op je Mac

Door Laura Grootaarts12 april 2018 11:552 min. leestijd0

Het wordt steeds duidelijk dat 32-bit apps op de Mac binnenkort verleden tijd zijn. Sinds deze week krijg je een melding als je in macOS High Sierra zo’n app opent.

32-bit apps macOS melding

32-bit apps macOS verouderd

Alle moderne Mac bevatten krachtige 64-bit processors en een Mac komt het best tot zijn recht als je daarop ook 64-bit apps gebruikt. Apple heeft daarom besloten om in de toekomst geen ondersteuning meer te bieden voor 32-bit apps. Zelf geven ze aan dat de uiteindelijke datum voor de transitie op dit moment nog niet in bekend is. Maar het ligt voor de hand dat het gaat gebeuren als de opvolger van macOS High Sierra verschijnt, in september.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Je bent gewaarschuwd

Apple kondigde tijdens de WWDC 2017 al aan dat het einde voor 32-bit apps nadert en dat wordt nu steeds duidelijker. Sinds deze week krijg je in de meest recente versie van macOS High Sierra een melding bij het openen van een 32-bit app. Hierin staat dat de app niet geoptimaliseerd is en dat het programma moet worden bijgewerkt door de ontwikkelaar. Weet je nu al dat je een app gaat missen, dan zit er niet veel anders op dan contact opnemen met de ontwikkelaar ervan.

Je krijgt de melding slechts één keer per programma te zien. Wil je een totaaloverzicht zien van de apps die straks niet meer werken op je Mac? Lees dan ook ons artikel Controleer welke apps binnenkort niet meer werken op je Mac.

Lees ook ons dossier over macOS High Sierra.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar