Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Deze apps werken straks niet meer op je Mac

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
ARM-processor in nieuwe Mac


Lees verder na de advertentie

Apple gaf eerder al aan dat het ging gebeuren, maar nu is het dan ook echt zo ver. Verouderde 32-bits apps op je Mac worden uitgefaseerd en zijn straks niet meer op te starten. Het duurt nog wel enige tijd, maar binnenkort krijg je wel alvast een waarschuwing zodra je een verouderde app opent.

macOS high sierra

Alvast een waarschuwing

Apple bracht deze week de bèta uit van macOS High Sierra 10.13.4. Open je daarin een verouderde app, dan krijg je een melding waarin gezegd wordt dat deze niet geschikt is voor toekomstige macOS-versies. De apps werken voorlopig dus nog wel, maar je bent gewaarschuwd: dat duurt niet lang meer. Onder macOS 10.14 krijg je ze niet meer aan de praat. Deze compleet nieuwe macOS-versie verschijnt dit najaar.

32-bit apps Mac en iOS

Melding 32-bit app


kooptip

Onder iOS 11 worden 32-bit apps inmiddels ook al niet meer ondersteund, en daarvoor hanteerde Apple dezelfde werkwijze. Al in iOS 10.3 kreeg je een waarschuwing als een app verouderd was. En ongeveer een half jaar later, met de introductie van iOS 11, kon je de betreffende apps echt niet meer opstarten.

Nieuwe apps die in de Mac App Store verschijnen, moeten sinds deze maand overigens per se 64-bit zijn. En na juni van dit jaar eist Apple van ontwikkelaars die hun app updaten dat de vernieuwde versie 64-bit is.