Terug naar ‘Grotere 15,2-inch MacBook Air verwacht in 2023’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Grotere 15,2-inch MacBook Air verwacht in 2023’

Door Laura Grootaarts28 maart 2022 09:102 min. leestijd0

Apple werkt aan een 15-inch MacBook Air die in 2023 in de winkels moet liggen. Nu is de MacBook Air nog 13 inch. Daarnaast verandert er ook iets aan het schermformaat van de reguliere iPad.

MacBook Air 2021 ontwerp

Grotere 15-inch MacBook Air 2023

Op dit moment is de MacBook Air verkrijgbaar in slechts één bescheiden formaat: 13 inch. Of om heel precies te zijn, 13,3 inch. Wil je een grotere MacBook, dan kom je uit bij de 14- of 16-inch MacBook Pro. Maar veel consumenten willen graag het instapmodel met een groter scherm, zonder geavanceerde Pro-functies. Daar wordt aan gewerkt, zegt display-analist Ross Young.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Young beweert dat Apple werkt aan een MacBook Air met een scherm van een 15,2 inch. Daarnaast komt er ook nog een variant die iets groter wordt dan het huidige 13,3-inch model, met een schermformaat van 13,6 inch. In 2023 zou het zover moeten zijn voor het grote model – het kleine model komt nog dit jaar. Hiermee sluit hij aan bij een andere Apple-analist, Mark Gurman, die vorig jaar ook al schreef over een 15-inch MacBook Air. Youngs voorspellingen zijn tot nu toe eigenlijk altijd correct.

Een groter scherm betekent overigens niet per se een grotere MacBook. Door de randen rondom het scherm te versmallen, is er meer ruimte voor een groter scherm.

En dit jaar?

Dit jaar wordt er dus al een vernieuwde MacBook Air verwacht. En wat voor een! Het taps toelopende design zou overboord worden gezet. Bovendien zou er sprake zijn van diverse kleuropties, mogelijk in lijn met de 24-inch iMac die vorig jaar verscheen. Deze MacBook Air 2022 krijgt mogelijk een M2-chip. Ook verwachten we de notch (inkeping in het scherm) voor het eerst op de Air. Veel veranderingen dus!

Het zal overigens een verrassing zijn als dit jaar met een compleet nieuw ontwerp komt, en volgend jaar met een grotere versie daarvan. Maar op zich is het wel een mogelijkheid.

Grotere iPad 2023

En passant haalt Young ook nog de reguliere iPad 2023 aan. Want ook die krijgt een iets groter scherm. Nu nog heeft de iPad een 10,2-inch display, nadat het generaties lang 9,7-inch is geweest. Young vertelt niet hoeveel groter de iPad 2023 zal worden. 10,5-inch zou een mogelijkheid zijn, want Apple bracht in het verleden een iPad Pro uit met dit formaat scherm.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar