Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Nieuwe MacBook Pro heeft meer werkgeheugen en opslag’

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
MacBook Pro 2020 specificaties


Lees verder na de advertentie

Deze maand verschijnt er zeer waarschijnlijk een opvolger van de 13-inch MacBook Pro. Eerder gingen er geruchten dat het apparaat een groter scherm van 14 inch krijgt. Nu deelt een Twitter-gebruiker wat belangrijke specificaties, waaronder de processor, opslag en het werkgeheugen.

Update 16:00 uur: Zojuist heeft Apple de MacBook gelanceerd! In het artikel 13-inch MacBook Pro met nieuw toetsenbord is een statement lees je er alles over.

MacBook Pro 2020 specificaties

13-inch MacBook Pro 2020 specificaties

De specificaties zijn gedeeld door Twitter-gebruiker @_rogame, die bekendstaat om het lekken van benchmarks voor nog te verschijnen Macs en pc’s. Hij trof testresultaten aan die waarschijnlijk gaan om de 13-inch MacBook Pro 2020.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

https://twitter.com/_rogame/status/1255473750281158660?s=20

Uit de benchmarks blijkt dat de kleinste MacBook Pro straks te configureren is tot een bijzonder krachtig apparaat. De MacBook Pro zou samen te stellen zijn met 32 GB werkgeheugen en 4 TB opslag. Dat is het dubbele van wat er nu mogelijk is – een indrukwekkende upgrade.

Verder is de MacBook getest met een verbeterde processor: het zou gaan om een 4,1-GHz Intel Core i7-1068NG7. In eerdere geruchten werd er al gesproken van een Core i7-chip. Het zou gaan om de 10e generatie van Intels chips, met de codenaam Ice Lake.

Gezien de specificaties lijkt het om een erg dure configuratie te gaan; waarschijnlijk betaal je daar zeker € 3.500 voor. Welke specificaties de standaardconfiguratie krijgt, is nog gissen. De goedkoopste MacBook Pro heeft nu een vanafprijs van € 1.499.

Groter scherm

Volgens eerdere geruchten krijgt de MacBook een groter scherm van 14 inch. In november ging de grootste MacBook Pro 2019 al van 15 naar 16 inch. Het formaat van de MacBook werd nauwelijks groter, maar de extra schermruimte werd vooral gecreëerd door de schermranden smaller te maken. Mogelijk gebeurt dit ook bij de kleinste MacBook Pro.

Verder krijgt de Mac zo goed als zeker een vernieuwd Magic Keyboard. Dit toetsenbord heeft een schaarmechanisme en is een stuk minder foutgevoelig dan de vlindertoetsen van de huidige 13-inch MacBook Pro. De betrouwbare Apple-lekker Jon Prosser verklapte eerder dat de 13-inch (of 14?) MacBook Pro in de maand mei uitkomt, dus waarschijnlijk weten we snel meer.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Mac-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: