Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Waarom je nu beter geen 13-inch MacBook Pro kunt kopen

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
13-inch MacBook Pro 2019


Lees verder na de advertentie

Superkrachtig, stijlvol en draagbaar: dat is de 13-inch MacBook Pro. We typen er vanuit huis met plezier onze iCreate-artikelen mee, maar toch raden we het je nu af om er een te kopen. De timing zou namelijk ongelukkig zijn. Apple heeft plannen om een nieuwe 13-inch MacBook Pro aan te kondigen, en die verschijnt mogelijk al volgende maand.

13-inch MacBook Pro 2019 kopen?

Dit meldt Apple-lekker Jon Prosser, die bronnen binnen Apple lijkt te hebben. Op Twitter vertelt hij dat de nieuwe 13-inch MacBook Pro – intern bij Apple J223 genoemd – volgende maand verschijnt. De kans lijkt groot dat dit waar is, want eerder meldde de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo al dat deze Mac in het tweede kwartaal van 2020 uitkomt.

Prosser vertelt daar ook bij dat de kleinste MacBook Pro waarschijnlijk een groter scherm van 14 inch krijgt. Dit zou niet verrassend zijn, want in november ging de grootste MacBook Pro al van 15 naar 16 inch. Het fysiek van de Mac werd nauwelijks groter, maar de extra schermruimte werd vooral mogelijk gemaakt door de schermranden smaller te maken. De kans lijkt groot dat de 13-inch MacBook Pro hetzelfde te wachten staat.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Verder is het zo goed als zeker dat de opvolger van de 13-inch MacBook Pro hetzelfde Magic Keyboard krijgt als waar de nieuwste 16-inch MacBook Pro en MacBook Air inmiddels over beschikken. Dit toetsenbord heeft een traditioneel schaarmechanisme, dat veel minder foutgevoelig is. En uiteraard wordt de processor ververst. De verwachting is dat de MacBook beschikt over een van Intel’s 10e generatie Ice Lake chips.

Prijs

Ondanks dat de kleinste MacBook Pro er flink op vooruitgaat, is de kans groot dat Apple vasthoudt aan dezelfde prijs. Nu een 13-inch MacBook Pro 2019 kopen, is dus geen goed idee. Bij de 16-inch MacBook Pro bleef de prijs ook gelijk. Waarschijnlijk haal je de nieuwe 14-inch (of 13 inch) MacBook Pro voor € 1.499 in huis.