Terug naar Waarom je nu beter geen 13-inch MacBook Pro kunt kopen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Waarom je nu beter geen 13-inch MacBook Pro kunt kopen

Door Koen van Ekeren9 april 2020 09:422 min. leestijd2

Superkrachtig, stijlvol en draagbaar: dat is de 13-inch MacBook Pro. We typen er vanuit huis met plezier onze iCreate-artikelen mee, maar toch raden we het je nu af om er een te kopen. De timing zou namelijk ongelukkig zijn. Apple heeft plannen om een nieuwe 13-inch MacBook Pro aan te kondigen, en die verschijnt mogelijk al volgende maand.

13-inch MacBook Pro 2019 kopen?

Dit meldt Apple-lekker Jon Prosser, die bronnen binnen Apple lijkt te hebben. Op Twitter vertelt hij dat de nieuwe 13-inch MacBook Pro – intern bij Apple J223 genoemd – volgende maand verschijnt. De kans lijkt groot dat dit waar is, want eerder meldde de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo al dat deze Mac in het tweede kwartaal van 2020 uitkomt.

Prosser vertelt daar ook bij dat de kleinste MacBook Pro waarschijnlijk een groter scherm van 14 inch krijgt. Dit zou niet verrassend zijn, want in november ging de grootste MacBook Pro al van 15 naar 16 inch. Het fysiek van de Mac werd nauwelijks groter, maar de extra schermruimte werd vooral mogelijk gemaakt door de schermranden smaller te maken. De kans lijkt groot dat de 13-inch MacBook Pro hetzelfde te wachten staat.

Verder is het zo goed als zeker dat de opvolger van de 13-inch MacBook Pro hetzelfde Magic Keyboard krijgt als waar de nieuwste 16-inch MacBook Pro en MacBook Air inmiddels over beschikken. Dit toetsenbord heeft een traditioneel schaarmechanisme, dat veel minder foutgevoelig is. En uiteraard wordt de processor ververst. De verwachting is dat de MacBook beschikt over een van Intel’s 10e generatie Ice Lake chips.

Prijs

Ondanks dat de kleinste MacBook Pro er flink op vooruitgaat, is de kans groot dat Apple vasthoudt aan dezelfde prijs. Nu een 13-inch MacBook Pro 2019 kopen, is dus geen goed idee. Bij de 16-inch MacBook Pro bleef de prijs ook gelijk. Waarschijnlijk haal je de nieuwe 14-inch (of 13 inch) MacBook Pro voor € 1.499 in huis.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris
Lezer
Chris

Tsja, als de nieuwe betere specs heeft tegen dezelfde prijs dan lijkt wachten een optie.
Maar waarom doet Apple niet aan uitverkoop? De oude winkelvoorraad tegen gereduceerde prijzen verkopen en de nieuwe tegen de ‘normale’ prijzen. Heel gebruikelijk toch in de retail.
En wat doen ze dan eigenlijk met die oude winkel voorraad? Wordt die verschrot?

Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Apple doet wèl aan uitverkoop, maar ook aan “tijdig” stoppen met maken. En de hele retail houdt tegenwoordig nog maar weinig voorraden aan. In Nederland houdt Apple de prijzen vrij strak in de hand. In bijvoorbeeld Duirsland lukt dat minder. Daar is bovendien Amazon een grote speler, en moet de rest van de betreffende retailsector meedoen aan de “race to the bottom” of opgeven. (Ik zag daarover een Duitse documentaire op YouTube.) Ik zocht in december naar een Windows notebook en een MacBook. Die Windows notebook heb ik in Duitsland gekocht (met Duits toetsenbord), de MacBook uiteindelijk in Nederland. De… Lees meer »