Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Ook 13-inch MacBook Pro krijgt vernieuwd toetsenbord’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
13-inch MacBook Pro release


Lees verder na de advertentie

Het is misschien wel de belangrijkste vernieuwing van de nieuwe 16-inch MacBook Pro: het vernieuwde toetsenbord. Eindelijk neemt Apple afscheid van de foutgevoelige vlindertoetsen en keert het terug naar het vertrouwde schaarmechanisme. Nu maakt Apple werk van een nieuwe 13-inch MacBook Pro 2020 die dit toetsenbord ook heeft.

 

Nieuwe 13-inch MacBook Pro 2020

Dit meldt het Taiwanese DigiTimes. Apple zou de kleinere MacBook Pro met vernieuwd toetsenbord – die het ‘Magic Keyboard’ noemt – in de eerste helft van 2020 uitbrengen. Nu hebben de vlindertoetsen van de 13-inch MacBook Pro een ander mechanisme aan de onderkant. Dit heeft een paar voordelen. Het toetsenbord is dun, het typecomfort plezierig en de toetsen reageren snel.

Maar de nadelen zijn groter. Een klein stukje vuil kan er al voor zorgen dat toetsen dubbel reageren, of compleet niet werken. Repareren is lastig, want de hele topcase van de MacBook Pro moet dan vervangen worden. Met de terugkeer naar het vertrouwde toetsenbord zijn die problemen voorbij, want het Magic Keyboard laat zich gemakkelijker repareren.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Wat het toetsenbord betreft, is bij de 16-inch MacBook Pro niet alleen het mechanisme onder de toetsen nieuw. De fysieke Escape-toets is teruggekeerd, net als de omgekeerde T-indeling voor de pijltoetsen. Het is aannemelijk dat deze veranderingen ook naar het model van 13-inch komen, al meldt DigiTimes daar niets over.

Geen groter scherm

Bij de 16-inch MacBook Pro werd het scherm groter. Door smallere randen en een iets groter fysiek ging de MacBook van 15,4 inch naar 16 inch. Krijgt de kleinere MacBook Pro dan ook een groter display? De bronnen van DigiTimes melden helaas van niet: Apple zou het houden bij een diagonaal van 13,3 inch. Toch houden we hoop.

Andere belangrijke verbeteringen van de 16-inch MacBook Pro zijn onder meer verbeterde speakers en een langere batterijduur. De vanafprijs van dit grotere model bleef gelijk: € 2699. De prijs van de 13-inch MacBook Pro begint nu bij € 1499.