Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Waarom je nú de 112-app moet downloaden

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
112 app


Lees verder na de advertentie

Vorige week was 112 slecht bereikbaar vanwege een storing bij Vodafone. En het is niet voor het eerst dat het het alarmnummer te maken heeft met een landelijke storing: in 2019 was het ook al eens goed mis. Dat alleen al is reden genoeg om de officiële 112-app te downloaden: 112NL.

112NL-app: meld je nu vast aan

112NL is de officiële app van de Nederlandse noodhulpdiensten, oftewel de politie, brandweer, ambulance en Koninklijke Marechaussee. Met deze app op je iPhone kun je in het geval van een soortgelijke storing alsnog de nooddiensten bereiken.

Het is wel belangrijk dat je dat nú doet, en niet pas als er weer een storing is. Waarom? Omdat je tijdens het instellen van de app je telefoonnummer moet verifiëren. Bij de storing zoals die van vorige week kan dat problemen opleveren. Niet wachten dus tot de nood aan de man is, maar meteen doen – en er zijn meer voordelen.

Extra informatie

Er zijn meer redenen voor het gebruiken van deze app. Zo kun je in het hoofdscherm al aangeven welke dienst je precies nodig hebt; politie, brandweer of ambulance. Dat levert direct wat tijdwinst op. Bovendien stuur je als je contact opneemt via de app, automatisch wat extra gegevens mee die het gemakkelijker maken om je te helpen. Zo wordt je naam meegestuurd, en je locatie. De meldkamer ontvangt bovendien om de tien minuten een update van je locatie.

112 appen kan ook!


kooptip

Als je niet goed kunt horen of praten, of moeite hebt met de Nederlandse of Engelse taal, dan is de 112NL-app sowieso een must. De app heeft namelijk een chatfunctie. Daarbij kan zo nodig het gesprek ook vertaald worden. Bij het instellen van de app geef je al aan of je moeite hebt met horen of praten, de meldkamer kan dan overschakelen op een chatgesprek. De 112-app is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play.

Dit vind je misschien ook interessant

Zo gebruik je de nieuwe iPhone-functie SOS-noodmelding via satelliet

Crashdetectie: zo redt deze nieuwe iPhone- en Apple Watch-functie je leven

Nooit meer je medicijnen vergeten!