Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Smart-home accessoires voor je Fritz!Box-netwerk

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
FritzBox mediaserver

In het laatste deel van onze serie artikelen over de populaire Fritz!Box gaan we in op de mogelijkheden die de router biedt op smart-home gebied. Fabrikant AVM heeft namelijk nog vele andere producten die perfect geïntegreerd zijn met de Fritz!Box. Wat dacht je van een slimme thermostaat die je direct op de radiator schroeft, op afstand bestuurbare stopcontacten die je stroomverbruik meten en een vaste telefoon waarmee je alle functies van de Fritz!Box eenvoudig bedient? Dit zijn de beste smart-home accessoires voor je Fritz!Box-netwerk.

Lees verder na de advertentie

Fritz!DECT 301

De Fritz!DECT 301 is een slimme thermostaat die je rechtstreeks aansluit op je verwarming. Je vervangt hier gewoon de ‘domme’ draaiknop op de radiator door de slimme Fritz!DECT 301. Daarna koppel je deze aan je Fritz!Box en bedien je voortaan je verwarming vanaf je iPhone. En omdat je via VPN ook van buitenaf verbinding maakt, kun je op je werk alvast de verwarming inschakelen zodra je naar huis rijdt. Lekker (voor de winter)!

Fritz!DECT 200

kooptip

Nog een lid van de Smart Home-familie van Fritz!: na het koppelen met je router bedien je dit slimme stopcontact eenvoudig vanaf je iOS-apparaat. Ondersteuning voor HomeKit staat overigens op de planning. Wil je zo’n slimme stekkerdoos ook voor buiten? De Fritz!DECT 210 is spatwaterdicht en is speciaal bedoeld voor het gebruik in je tuin.

Fritz!Fon C5

FRITZ!Fon C5

Geef je telefoon een upgrade! De Fritz!Fon C5 is bij uitstek de coolste ‘gewone’ telefoon die we kennen. Hij werkt perfect samen met je Fritz!Box. Zo zijn de twee apparaten supersnel en eenvoudig aan elkaar gekoppeld. Vervolgens bedien je er je mediaserver mee, lees je je e-mails en stream je internetradio of podcasts. Als je naast al deze functies nog tijd over hebt, kun je er zelfs mee bellen, hebben we ons laten vertellen!

Zo werkt het

Alle genoemde apparaten worden via de webinterface van je Fritz!Box-router verbonden. Op het tabblad ‘Smart Home Devices’ van ‘Home Network>Smart Home’ staan de DECT-apparaten die al verbonden zijn, en met ‘Register New Device’ kun je er daar een aan toevoegen. Je hoeft het te verbinden apparaat alleen maar in de pairing-modus te zetten, daarna gaat alles vanzelf. Het nieuwe device verschijnt dan onder zijn standaardnaam in de interface. In de praktijk zal die weinig zeggen, maar je kunt met het potloodpictogram (Edit) achter ieder apparaat daar onder meer een andere meer zeggende naam aan geven.